Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
02.07.2018 02:05

Najväčší festival bábkových divadiel na Slovensku


Plagát


Od 5. až 7. júla 2018 sa zmení Liptovský Ján a Jánska dolina na miesto plné rozprávok a to vďaka prvému ročníku rodinného podujatia ZA 7 HORAMi. Najväčší slovenský festival bábkových divadiel odprezentuje tvorbu až šiestich divadiel.


Okrem toho je pripravený bohatý program zameraný najmä na deti od troch do dvanástich rokov. Pričom vstup na podujatie je bezplatný. Okrem toho sú pripravené sprievodné programy k festivalu aj v KÚPEĽOCH LÚČKY a v Hrabovskej doline

Prázdniny sú o deťoch a deťom patrí aj nové podujatie, ktoré už čoskoro začne na Liptove. Festival ZA 7 HORAMi je vyústením celkovej komunikácie regiónu Liptov so zameraním na rodiny s deťmi. Hlavným lákadlom festivalu budú vystúpenia šiestich bábkových divadiel, ktoré budú počas troch dní ponúkať malým aj veľkým návštevníkom kultúrnu zábavu naprieč celým Liptovským Jánom. Na všetkých čaká pútavý program aj veľa známych osobností. Programová video pozvánka je dostupná TU.

„Túto letnú sezónu sme naštartovali letný projekt Liptoviedky, vďaka ktorému rodiny s deťmi spoznávajú Liptov cez rozprávky. Festival ZA 7 HORAMi ponúka rodinám s deťmi skvelý program plný rozprávok a zároveň ich motivuje tráviť čas vonku, s množstvom iných detí a to v krásnej Jánskej doline. Vstup na podujatie je úplne bezplatný, takže rodinné rozpočty nezaťaží, zato však ponúkne zaujímavý program," navnadila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Rozprávkami bude žiť celá Jánska dolina – od obce až po Stanišovskú jaskyňu. Okrem toho sprievodné programy pripravili organizátori na štvrtok do KÚPEĽOV LÚČKY a bodku za festivalom dá nočný pochod po stopách obra Čutka, ktorý začína v Hrabovskej doline.

V Liptovskom Jáne sa deti za tri dni zabavia, ale aj veľa naučia. Napríklad ako podávať prvú pomoc, či triediť odpad, čaká ich škola malých zbojníkov, vyskúšajú si dereš aj plieskanie bičom, futbalová abeceda, hokej s hviezdami aj zvieratká z kontaktnej ZOO. V sobotu na hlavnom pódiu deti poteší Sníček Hugo známy z televízie, televízni trpaslíci, ktorí zaspievajú obľúbené smailihity, zaspieva Tomáš Bezdeda a vystúpi aj Sranda Banda. Okrem toho programom počas troch dní prevedie rozprávkový DEDO MIRO, prídu populárne aj športové osobnosti – hokejisti – Jozef Stumpel, Martin Cibák, Rasťo Staňa, Rudolf Huna, najlepšia slovenská akrobatická lyžiarka Zuzana Stromková, majster sveta v MMA - Attila Végh. Tiež je pripravená detská cooking show s Ivanom Rusinom, výborné jedlo, atrakcie pre deti, šport, zábava, tvorivé dielne a mnoho iného...

Podujatie realizuje v spolupráci s obcou Liptovský Ján, KÚPEĽAMI LÚČKY a agentúrou Liptovactive Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV, ktorá naň použila prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške až 20 900,- eur.

Autor: (ts-región Liptov-Katarína Šarafínová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.02.2019
Liptov prekonal ďalší milión
Liptáci v roku 2018 vybrali daň z ubytovania vo výške 1 333 869 eur. Dokázali medziročne narásť o 4,16 percent. Výber dane z ubytovania v tomto regióne presahuje milión eur už od roku 2015.
viac
01.07.2019
Na Liptove štartuje najväčší rozprávkový festival
Liptov sa premení na krajinu rozprávok vďaka festivalu ZA 7 HORAMi. Druhý ročník najväčšieho rozprávkového festivalu v prírode štartuje vo štvrtok 4. júla v Liptovskom Jáne a Jánskej doline.
viac
09.07.2019
Festival Za 7 horami potešil v Jánskej doline rekordných 18 000 detí
Druhý ročník rodinného festivalu Za 7 horami navštívilo od štvrtka (4. 7.) do soboty (6. 7.) v Jánskej doline rekordných 18 000 detí. Podľa projektovej manažérky festivalu Kataríny Šarafínovej odohralo päť divadiel na piatich kilometroch v Jánskej doline až tridsať predstavení.
viac
01.07.2022
Festival Za 7 horami premení Liptov na rozprávkovú krajinu
Festival Za 7 horami ponúkne počas piateho ročníka pre rodiny s deťmi na Liptove množstvo atrakcií, tvorivých dielní a vzdelávacích aktivít. Podľa jeho projektovej manažérky Kataríny Šarafínovej potrvá šesť dní a na rozprávkovú krajinu sa zmení sedem rôznych miest po celom regióne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %