Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
09.07.2019 02:25

Festival Za 7 horami potešil v Jánskej doline rekordných 18 000 detí


Snímka zdroj: Visit Liptov


Druhý ročník rodinného festivalu Za 7 horami navštívilo od štvrtka (4. 7.) do soboty (6. 7.) v Jánskej doline rekordných 18 000 detí. Podľa projektovej manažérky festivalu Kataríny Šarafínovej odohralo päť divadiel na piatich kilometroch v Jánskej doline až tridsať predstavení.


Festival pod holým nebom bol bezplatne prístupný a okrem divadelných predstavení žil aj pohybom, zábavou, známymi osobnosťami, tancom, spevom či vzdelávaním.       

Počas celých troch dní na festivale návštevníkov bavili klauni Adyno a Lupy, žongléri aj rozprávkový deduško Miro. "Boli v pohybe a prechádzali všetkými hlavnými miestami festivalu, ľudia ich stretávali na chodníkoch a odnášali si autentické zážitky plné úsmevov a letnej nálady. Nechýbali folklórne vystúpenia, plieskanie bičom, škola malého záchranára aj škola electric boogie s Petrom Batthyanym," uviedla Šarafínová s tým, že všetky programy sa odohrali v prírode.       

Na rodiny s deťmi čakalo päť rozprávkových kráľovstiev v prírode. "Každý deň sa začínal v amfiteátri Kultúrneho domu v Liptovskom Jáne a postupne sa program niesol celou Jánskou dolinou. Festival bol určený najmä pre rodiny s deťmi od troch do dvanástich rokov. Rodiny s menšími deťmi, ktoré chceli vidieť všetky festivalové lokality, využívali bezplatný kyvadlový autobus," dodala Šarafínová.       

"Na festivale sme v podstate vytvorili až päť menších festivalov, ktoré sme spojili do jedného. Každý si vybral podľa chuti a nálady miesto, ktoré mu vyhovovalo alebo sa rodiny družne prechádzali po doline a nasávali atmosféru viacerých či všetkých miest festivalu. Okrem divadiel sa dámy a deti zapotili napríklad pri tanečnej zumbe pod holým nebom, páni a deti pri futbale, hokejbale a iných športových aktivitách," konkretizovala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Darina Bartková.

Podotkla, že výborná šou čakala na návštevníkov v sobotu na hlavnom pódiu. "Bavila Sranda Banda, spevák Robo Papp, bubnová šou Tambores. Po prvýkrát v histórii na Liptove pre verejnosť hral nástroj didgeridoo, domorodý dychový nástroj pôvodných obyvateľov Austrálie. Dokopy sme v Liptovskom Jáne privítali až 18.000 návštevníkov, pričom najsilnejším dňom bola podľa našich očakávaní práve sobota, teda hlavný festivalový deň," uzavrela riaditeľka OOCR Región Liptov.      

 "Tisícky usmiatych a šťastných detí sú pre nás záväzkom zorganizovať toto podujatie aj o rok. Fanúšikovia rozprávok a šťastných koncov si tak už teraz môžu do kalendára zapísať termín 2. až 4. júla 2020," prisľúbil riaditeľ festivalu Michal Rybanský.       

Podujatie Za 7 horami spolu s obcou Liptovský Ján, agentúrou Go4Promo a partnermi organizovala OOCR Región Liptov a použila naň aj prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške 22 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.07.2018
Najväčší festival bábkových divadiel na Slovensku
Od 5. až 7. júla 2018 sa zmení Liptovský Ján a Jánska dolina na miesto plné rozprávok a to vďaka prvému ročníku rodinného podujatia ZA 7 HORAMi. Najväčší slovenský festival bábkových divadiel odprezentuje tvorbu až šiestich divadiel.
viac
01.07.2022
Festival Za 7 horami premení Liptov na rozprávkovú krajinu
Festival Za 7 horami ponúkne počas piateho ročníka pre rodiny s deťmi na Liptove množstvo atrakcií, tvorivých dielní a vzdelávacích aktivít. Podľa jeho projektovej manažérky Kataríny Šarafínovej potrvá šesť dní a na rozprávkovú krajinu sa zmení sedem rôznych miest po celom regióne.
viac
01.08.2022
Natur creative festival sa niesol v znamení oviec a ovčiarstva
Tohtoročný druhý ročník Natur Creative Festival Jasná v Demänovskej Doline sa niesol v znamení oviec a ovčiarstva. Na túto tému vytvorili drevorezbári diela a dominovala aj programu pre deti.
viac
12.07.2023
Rodinný rozprávkový festival na Liptove navštívilo 17 000 ľudí
Rodinný rozprávkový festival Za siedmimi horami na Liptove prilákal tento rok 17 000 návštevníkov zo Slovenska, Česka, Poľska, Ukrajiny či Fínska. Informovala o tom Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %