Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
19.07.2019 08:05

Najkrajšia zastávka na Slovensku je vo Zvolene


Projekt rekonštrukcie zastávky MHD na plnohodnotné umelecké dielo na sídlisku Podborová vo Zvolene dospel do finále.


V rámci úpravy sídlisk a projektu Zvolen mesto farieb, sa mesto spoločne so Spolkom Borovej hory rozhodli opraviť pre obyvateľov autobusovú zastávku na Borovianskej ulici.


Okrem vyčistenia vnútorného priestoru zahŕňa rekonštrukcia aj kompletnú výmenu stien zastávky a ich vymaľovanie. Autorom návrhu maľby je nitriansky výtvarník Aero310 a na realizácii sa podieľal aj zvolenský umelec Jozef Spodniak, známy pod pseudonymom Panika71. „Zámerom je zastávku namaľovať, ale aj zapojiť hru svetiel. V návrhu je zakomponovaná príroda, ktorá je pre sídlisko Podborová charakteristická a hlavným motívom je sova,“ vysvetľuje umelec Panika 71.

Plánovanie projektu a jeho realizácia neboli najľahšie, ale napokon sa ho podarilo dotiahnuť do úspešného konca. „Trvalo to vyše jeden a pol roka, kým sa rekonštrukcia mohla uskutočniť, ale verím, že to stálo za to. Zvolenčania sa môžu tešiť nie z najkrajšej zastávky vo Zvolene, ale na Slovensku. Obrovská vďaka patrí mestu Zvolen, SAD Zvolen a podborovskému spolku, bez ktorých by sa tento projekt nemohol zorganizovať,“ dodáva Jozef Spodniak.

Objekt bol roky v devastovanom stave, čím priťahoval vandalov. „Dúfame, že vďaka revitalizácii sa tento objekt v budúcnosti vyhne negatívnym zásahom a zachová si podobu kultúrneho a zaujímavého miesta pre obyvateľov a návštevníkov Podborovej,“ uviedol Vladimír Ľupták, zástupca primátorky Zvolena.

 

Autor: (MsÚ-Zvolen)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
Zvolen pozýva na Dni mesta
Dni mesta sa budú konať v dňoch 27. 5. - 29. 5. na Námestí SNP.
viac
27.09.2016
Zvolen chce vybavovať občanov efektívnejšie a byť voči nim transparentný
Mesto Zvolen ako jedna z mála slovenských samospráv získalo certifikát kvality a transparentnosti. Udelila mu ho po pol roka trvajúcom procese príprav nezávislá audítorská spoločnosť QSCert.
viac
29.03.2017
Vďaka deťom a mladým ľuďom spúšťa Zvolen filmový klub
 V meste ožije filmový klub (nielen) pre mladých. Premietanie bude pravidelné a vstup voľný.
viac
13.12.2018
Gindalos je zrkadlo, ktoré nastavujeme svojim predsudkom
Postaviť sa na pódium je pre rómske deti ešte o niečo ťažšie ako pre nerómske. Okrem vlastnej hanblivosti musia často prekonávať predsudky druhých ľudí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %