Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
07.06.2024 01:15

Nadácia PSK rozdelila núdznym ďalších 27-tisíc eur


(Snímka zdroj: autor)


Ďalšia pomoc pre núdznych ľudí v Prešovskom kraji je na ceste. Nadácia PSK pre podporu rodiny aktuálne prerozdelila finančné prostriedky vo výške 26 860 eur a poskytla tiež tri nefinančné dary, pričom podporila sedemdesiatku žiadateľov.


Tento rok ide pritom už o štvrtú pomoc krajskej nadácie medzi obyvateľov kraja, ktorí zápasia s náročným osudom.

Krajská nadácia podporila ďalšie rodiny a jednotlivcov v hmotnej či zdravotnej núdzi. Medzi vyše 70 žiadateľov najnovšie prerozdelila finančnú pomoc vo výške takmer 27-tisíc eur a tiež vecné dary ako chladničku či notebooky. Žiadatelia nadačné financie najčastejšie využijú na rehabilitačné programy a pobyty, ale aj na opravu striech domov a na zabezpečenie základných životných potrieb.

„Žiadostí o pomoc je veľa a zo všetkých kútov kraja a nadácia PSK sa snažíme na tieto žiadosti promptne zareagovať a aspoň troškou zmierniť náročnú životnú situáciu ľudí, ktorí žijú v našich regiónoch. Začiatkom roka to bola významná finančná pomoc vo výške 150-tisíc eur pre právnické subjekty zasiahnuté minuloročným zemetrasením, neskôr sme prerozdelili medzi 90 žiadateľov vyše 36-tisíc eur a v apríli sme rýchlo zareagovali na pomoc mestu Stropkov a obci Výborná po požiari a rozdelili im 9 500 eur. Máme rodiny, ktoré nás žiadajú o pomoc pravidelne, pretože potrebujú pre svoje deti zabezpečiť rehabilitačné pobyty, ktoré naše zdravotne poisťovne nepreplácajú. Práve týchto žiadostí je najviac, preto sme radi, že im v tomto ťažkom zápase vieme byť oporou,“ vyjadril sa predseda v súvislosti s 10. zasadnutím Správnej rady krajskej nadácie v novom volebnom období a štvrtým v tomto roku predseda PSK Milan Majerský.

Krajská nadácia aktuálne prerozdelila najväčšiu finančnú či materiálnu pomoc medzi žiadateľov z okresu Prešov, ktorých je 18. Osem žiadateľov podporila z okresu Humenné, sedem z okresu Bardejov a po šesť rodín a jednotlivcov z okresov Levoča, Poprad, Snina a Vranov nad Topľou. Podporené boli aj po štyri rodiny z okresov Kežmarku  a Sabinov, ako i po tri rodiny z okresov Svidník a Stará Ľubovňa.

Presnejšie finančná pomoc v rozpätí od 200 do 800 eur je určená 68 žiadateľom. Nadačné peniaze im pomôžu so zaplatením nájomného, opravou striech, zabezpečením zdravotnej starostlivosti a zdravotníckych pomôcok, taktiež s kúpou potravín oblečenia, ale aj tuhého paliva. Materiálna pomoc v podobe chladničky a dvoch notebookov smerovala k trom žiadateľom, ktorí sú z okresov Bardejov a Sabinov.

Nadácia PSK pre podporu rodiny pomohla tento rok celkovo štyrikrát, a to celkovým finančným objemom viac ako 225-tisíc eur. Za vyše päť rokov svojho fungovania pomohla aj s aktuálnou pomocou už približne 970 žiadateľom, pričom finančná pomoc presiahla hranicu 750-tisíc eur.

 

Autor: (Daša Jeleňová, hovorkyňa PSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.11.2020
Program Spoločne pre región opäť podporí projekty na východe
Grantový program Spoločne pre región opäť rozdelí 13 000 eur na podporu verejnoprospešných komunitných projektov na východnom Slovensku. V poradí 14. ročník programu otvárajú Karpatská nadácia a košická hutnícka spoločnosť.
viac
21.05.2021
Prešovský kraj pomohol ďalším rodinám v núdzi
Ďalších takmer 17-tisíc eur rozdelila Nadácia PSK pre podporu rodiny. A to celkovo 29 rodinám v Prešovskom samosprávnom kraji, ktoré sa ocitli v núdzi aj v dôsledku celosvetovej pandémie.
viac
26.09.2022
PSK prerozdelil z nadačného fondu viac ako 9000 eur na podporu núdznych rodín
Nadácia Prešovského samosprávneho kraja pre podporu rodiny prerozdelila ďalšie financie medzi núdzne rodiny v kraji. Hovorkyňa kraja Daša Jeleňová informovala, že tentoraz pomohla v 17 prípadoch a medzi žiadateľov prerozdelila vyše 9000 eur.
viac
08.10.2022
Krajská nadácia spája sily s Úradom komisára pre deti
Úrad komisára pre deti a Nadácia PSK pre podporu rodiny budú spolupracovať pri poskytovaní pomoci i poradenstva. Prvým výstupom je výmena informácií i prepojenie webových sídiel, ktoré má pomôcť najmä rodinám s deťmi so zdravotným znevýhodnením či deťom z marginalizovaných rómskych komunít.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %