Štvrtok 19.09.2024
Dnes má meniny 
Konštantín
°C
17.09.2024 01:10

Krajská nadácia rozdelila núdznym 22-tis. eur aj notebooky


Snímka zdroj: Prešovský samosprávny kraj


Nielen finančná, ale aj materiálna pomoc v podobe notebookov či chladničky smeruje aktuálne z nadácie Prešovského samosprávneho kraja (PSK) k ďalším ľuďom v núdzi.


Septembrové zasadnutie jej správnej rady rozhodlo o podpore vo výške viac ako 22-tisíc eur, ktoré sa prerozdelili medzi takmer päťdesiatku žiadateľov. Finančná pomoc je určená i dvom rodinám z okresu Poprad, ktoré stále zápasia s následkami po júlovej povodni.

Po necelých dvoch mesiacoch kraj znovu pomáha obyvateľom, ktorí sa ocitli v hmotnej či zdravotnej núdzi. Cez svoju Nadáciu PSK pre podporu rodiny najnovšie podporuje 47 žiadateľov, medzi ktorých bolo rozdelených 22 180 eur. Z toho siedmim sa poskytla nefinančná pomoc v podobe vecného daru. Pre dve rodiny zasiahnuté letnými prívalovými dažďami sa schválili finančné príspevky z krízového fondu nadácie.

„Naša nadácia je žiadosťami o pomoc kontaktovaná po celý rok a snaží sa naozaj promptne reagovať a pomáhať ľuďom, ktorí zápasia s nepriazňou osudu tak rýchlo, ako sa dá. Len tento rok podáva pomocnú ruku už po siedmykrát. Pomáhame opätovne rodinám, ktoré svojim deťom so zdravotnými problémami či znevýhodnením potrebujú zabezpečiť rehabilitačné pobyty. Poskytujeme pomoc na zabezpečenie základných životných potrieb, na fyzioterapie, zdravotné pomôcky, lieky či na operačné zákroky, ale pomáhame aj s úhradou nájmu či elektriny. V rámci nadačného Fondu na riešenie krízových situácií po povodniach, požiaroch či zemetrasení podporujeme sumou 750 eur dve ďalšie dve rodiny z obcí okresu Poprad, ktoré sú prihlásené a prispievajú doň každoročne určenou sumou,“ ozrejmil v súvislosti so zasadnutím Správnej rady Nadácie PSK pre podporu rodiny v pondelok 16. septembra predseda PSK Milan Majerský.

Nadácia na svojom v poradí 13. zasadnutí v novom volebnom období konkrétne podporila 47 núdznych z desiatich okresov, z toho dvoch v rámci Fondu na riešenie krízových situácií. Ide o 13 žiadateľov z okresu Prešov, po šesť z okresov Levoča a Poprad, po päť zo Sabinovského a Sninského okresu, ako i o štyroch žiadateľov z okresu Bardejov. Pomoc smeruje  tiež medzi troch núdznych z okresu Vranov nad Topľou, dvoch z okresov Kežmarok a Humenné, ako aj k jednému žiadateľovi z okresu Stropkov.

Výška finančnej pomoci sa pritom pohybuje od 200 do 1 500 eur a v prípade krízového fondu je to 750 eur. Čo sa týka nefinančnej pomoci, schválená bola v podobe šiestich notebookov pre žiadateľov, ktorí sú z okresov Bardejov, Poprad a Sabinov a v podobe chladničky pre núdznu rodinu z okresu Levoča.

Za vyše päť rokov svojho fungovania pomohla krajská nadácia aj s aktuálnou pomocou už viac ako tisícke žiadateľov v regiónoch PSK, pričom poskytnutá finančná pomoc sa blíži k hranici 790-tisíc eur. Pre žiadateľov o pomoc je pritom otvorená celoročne. Bližšie informácie o možnostiach finančnej i nefinančnej podpory sú zverejnené na webovom sídle nadacia-psk.sk.

Autor: (ts-PSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.09.2020
Festival Prešov číta rád bude i v online priestore
Festival čítania s názvom Prešov číta rád organizuje Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava aj tento rok.
viac
08.10.2022
Krajská nadácia spája sily s Úradom komisára pre deti
Úrad komisára pre deti a Nadácia PSK pre podporu rodiny budú spolupracovať pri poskytovaní pomoci i poradenstva. Prvým výstupom je výmena informácií i prepojenie webových sídiel, ktoré má pomôcť najmä rodinám s deťmi so zdravotným znevýhodnením či deťom z marginalizovaných rómskych komunít.
viac
13.12.2023
Krajská nadácia pred Vianocami rozdelila núdznym takmer 30-tisíc eur
Prešovský samosprávny kraj (PSK) podáva pred Vianocami prostredníctvom svojej nadácie pomocnú ruku ďalším núdznym v kraji. Tentoraz vyše šesťdesiatke jej žiadateľov zo všetkých trinástich okresov.
viac
07.06.2024
Nadácia PSK rozdelila núdznym ďalších 27-tisíc eur
Ďalšia pomoc pre núdznych ľudí v Prešovskom kraji je na ceste. Nadácia PSK pre podporu rodiny aktuálne prerozdelila finančné prostriedky vo výške 26 860 eur a poskytla tiež tri nefinančné dary, pričom podporila sedemdesiatku žiadateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %