Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
25.09.2021 11:40

Nadácia PSK pre podporu rodiny pomohla 26 rodinám v núdzi


Ilustrační snímka zo zasadania správne rady nadácie


Nadácia PSK pre podporu rodiny rozdeľovala ďalšie financie. Celkovo 26 rodinám z ôsmich okresov pomohla sumou vo výške viac ako 15-tisíc eur.


Viac ako 15-tisíc eur schválila Nadácia PSK pre podporu rodiny na svojom deviatom zasadnutí pre tých, ktorí sa ocitli v ťažkej životnej situácii. Finančné prostriedky rozdelila medzi 26 žiadateľov. Najviac prispela rodinám v núdzi na rehabilitačné pobyty a základné životné potreby, ako je chladnička, kotol, elektrický vozík, drevo na kúrenie, školské pomôcky, drogéria, potraviny, oblečenie, nájom či nevyhnutné opravy v domácnosti.

 „Pomohli sme 26 rodinám, ktoré sú v núdzi a tieto finančné prostriedky v sume od 300 eur do 700 eur určite pomohli najmä deťom, ktoré sú odkázané na pomoc Nadácie PSK pre podporu rodiny. Chcem sa poďakovať hlavne štedrým darcom, ktorí pomohli, či už v rámci dvoch percent z daní alebo tým, ktorí prispeli do našej verejnej zbierky. Aj vďaka nim sme mohli dnes rozdeliť viac ako 15-tisíc eur,“ uviedol krátko po zasadnutí predseda PSK Milan Majerský.

Vo verejnej zbierke, ktorú spustila nadácia ešte začiatkom roka, sa doposiaľ vyzbieralo 5500 eur. V rámci 2 % z daní pribudlo na konto nadácie takmer 3-tisíc eur. Aj tieto finančné prostriedky už mohla Správna rada nadácie prerozdeliť medzi žiadateľov.

Celkovo rozdelila financie pre ľudí z ôsmich okresov. Najviac žiadostí prišlo z okresu Prešov (9). Nadácia však podporila aj rodiny z Popradu (4), Kežmarku (3), Vranova nad Topľou (3), Bardejova (2), Humenného (2), Sniny (2) a Svidníka (1).

Mnohé rodiny však nežiadali finančnú pomoc, ale potrebovali šatstvo pre svoje deti. Vďaka pravidelnej spolupráci s módnym reťazcom v Prešove sa tak nadácii podarilo uspokojiť potreby viacerých rodín ešte na začiatku školského roka.

Správna rada sa okrem iného zaoberala aj Nadačným fondom Nadácie PSK pre podporu rodiny na riešenie krízových situácií. Prostredníctvom neho chce prešovská župa spolu s obcami a mestami pomáhať občanom a rodinám pri prekonávaní a odstraňovaní následkov prírodných pohrôm či nepredvídateľných udalostí.

Do nadačného fondu sa zatiaľ podpísaním Memoranda o partnerstve a spolupráci pripojilo takmer 70 obcí. „S veľkou radosťou musím povedať, že nám denne pribúdajú obce a mestá, ktoré pristupujú k podpisu memoranda. Aktuálne je ich už do 70 a okolo 40 obcí aj poukázalo finančné prostriedky, čo je obrovská pomoc. Pretože to bude pravidelný príjem do nadačného fondu, z ktorého budeme môcť znova pomáhať ľuďom,“ vysvetlila krajská poslankyňa a členka Správnej rady nadácie Anna Schlosserová.

Autor: (ts-ŽSK, Lea Heilová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2018
Ľudia v núdzi už môžu žiadať pomoc od Nadácie ŽSK
Podmienky pre žiadateľov o finančnú pomoc sú zverejnené na stránke žilinskej župy. Uzávierka prvého kola žiadostí je 6.novembra 2018.
viac
09.11.2020
Nadácia PSK pre podporu rodiny rozdelila takmer 120 000 eur
Nadácia Prešovského samosprávneho kraja (PSK) pre podporu rodiny rozdelila za dva roky svojho pôsobenia takmer 120 000 eur. Pomoc smerovala rodinám v celom kraji, ktoré sa ocitli v sociálnej, zdravotnej, ekonomickej či existenciálnej núdzi.
viac
08.10.2022
Krajská nadácia spája sily s Úradom komisára pre deti
Úrad komisára pre deti a Nadácia PSK pre podporu rodiny budú spolupracovať pri poskytovaní pomoci i poradenstva. Prvým výstupom je výmena informácií i prepojenie webových sídiel, ktoré má pomôcť najmä rodinám s deťmi so zdravotným znevýhodnením či deťom z marginalizovaných rómskych komunít.
viac
15.02.2024
Krajská nadácia prerozdelila vyše 150-tisíc eur, pomáha po zemetrasení aj núdzny
Nadácia PSK pre podporu rodiny znovu pomáha po zemetrasení. Finančnú pomoc tentoraz smeruje k právnickým osobám - obciam a cirkvám, priamo zasiahnutým živelnou pohromou z októbra minulého roku. Aktuálne medzi nich prerozdelila 152-tisíc eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %