Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
09.05.2020 10:10

Nadácia mesta Bratislavy otvára štipendijný program Umenie


Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.


Hlavné mesto prostredníctvom nadácie vyčlenilo v tomto roku vo svojom rozpočte 50 000 eur na podporu profesionálnych umelcov, profesionálnych kritikov, teoretikov, historikov, výskumníkov a iných odborných pracovníkov profesionálne pôsobiacich v oblasti reflexie umenia a kultúry v Bratislave.


Oprávnení žiadatelia môžu podávať žiadosti do konca mája. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavy Katarína Jánošíková.

Žiadosť o štipendium je možné podať v dvoch oblastiach, a to tvorba diela a výskum i reflexia. Výška štipendia je 2500 eur. Realizovaný projekt musí podľa magistrátu reflektovať jedno zo špecifík výzvy, prípadne ich prepájať. Zvolené témy (globálne výzvy, identita) nadväzujú na európske strategické dokumenty, predovšetkým na ciele udržateľného rozvoja.

„Chceme podporovať také uvažovanie o globálnych výzvach, ktorým Bratislava čelí, v ktorom zohrávajú rovnocennú úlohu kultúra, sociálne otázky (kvalita života a sociálna inklúzia) a životné prostredie (environmentálna zodpovednosť). Zaujíma nás tiež tvorivé uvažovanie o identite mesta, ktoré nabúra často falošné predstavy a mýty a poskytne aktualizovaný mnohoznačný obraz Bratislavy,” spresnila správkyňa nadácie Zuzana Ivašková. Mesto Bratislava vyzýva záujemcov, aby si pred podaním žiadosti dobre naštudovali podmienky výzvy, predovšetkým informácie o oprávnených žiadateľoch, ako aj neoprávnených aktivitách a výdavkoch.

Nadácia mesta Bratislavy je novým systémom grantovej podpory mesta. V prvom roku fungovania sa nadácia zameriava prevažne na podporu kultúry. Pridanou hodnotou je systematická podpora neformálnych iniciatív v oblasti komunít, ako aj jednotlivcov formou umeleckých štipendií.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.01.2018
Bratislava podporí kultúrne a spoločenské projekty sumou 369 000 eur
Hlavné mesto vyčlenilo v rozpočte na rok 2018 na podporu kultúry cez grantový program Ars Bratislavensis sumu 180 000 eur. V rámci Grantového programu pre voľný čas, šport a sociálne aktivity prerozdelí Bratislava na projekty ďalších 189 000 eur.
viac
25.06.2020
Viac prírody v areáli vašej firmy?
Nadácia Ekopolis hľadá dve spoločnosti pre spoluprácu na projekte pre podporu biodiverzity. Príprava projektu prináša možnosť financovať zmysluplné zelené zmeny v areáli vlastnej firmy.
viac
28.07.2020
Nadácia Bratislavy dá takmer 150 000 eur na komunitný život a umelecké štipendiá
Nadácia mesta Bratislavy rozdelí v grantovom programe Komunity a štipendijnom programe Umenie takmer 150 000 eur medzi vybrané projekty. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.
viac
28.01.2021
Šaľa poskytne dotácie pre oblasť kultúry v celkovej výške 10 000 eur
Mesto Šaľa vyzýva záujemcov o poskytnutie dotácií z rozpočtu mesta pre oblasť kultúry pre rok 2021, aby predložili svoje žiadosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %