Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
27.06.2022 08:25

Na začiatku prázdnin štartuje za zážitkami Horehronský expres


Horehronský expres.


Horehronský expres, ktorý pred tromi rokmi odštartoval ako prvý v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) jazdu historických zážitkových vlakov, má naplánovanú prvú jazdu v aktuálnej sezóne v piatok 1. júla.


Podľa informácií Rozvojovej agentúry BBSK Dobrý kraj vlak ide prostredím lemovaným Nízkymi Tatrami na jednej strane a na strane druhej riekou Hron. "Ikony tejto trate už snáď pozná každý. Chmarošský viadukt sa stal symbolom tohto vlaku a rovnako tak veselí hámorníci, ktorí spríjemňujú pasažierom jazdu rozprávaním rôznych príhod, cez ktoré oboznamujú s hámorníckou minulosťou regiónu," uvádza agentúra.

Okrem Horehronského expresu putujú v letnej sezóne regiónmi BBSK aj ďalšie zážitkové historické vlaky. Turisti aktuálne môžu ísť Baníckym a Zbojníckym expresom a minulý rok k nim pribudol Expres 34 tunelov.

Bez novinky neostanú vláčikoví fanúšikovia ani tento rok. Rodinu zážitkových vlakov doplní Sklársky expres, ktorý sa vydá na cestu zo Zvolena do Kokavy nad Rimavicou 6. augusta, alebo jazda Novohradského expresu, ktorá sa už uskutočnila uplynulý víkend.

Za minulé tri sezóny sa zážitkovými vlakmi v BBSK previezlo spolu 8545 pasažierov. Vlaky dopĺňajú ponuku zážitkovej kancelárie Banskobystrického kraja. Podľa slov Evy Macuľovej z Krajskej organizácie cestovného ruchu Banskobystrický kraj Turizmus, cieľom je poskytnúť návštevníkom BBSK nielen možnosť zážitkovej jazdy vlakom, ktorého rok výroby je často v polovici minulého storočia, ale ich aj zaviesť na miesta, na ktoré by sa možno sami od seba nevybrali.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2021
BBSK prichádza s výnimočným MÚZPAS-om
Do štyroch múzeí a jednej galérie v Banskej Bystrici a okolí sa počas tejto sezóny dostanú návštevníci za zvýhodnenú cenu a prostredníctvom jedinej vstupenky. Atraktívny MÚZPAS pripravil Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v spolupráci s OOCR Stredné Slovensko a Mestom Banská Bystrica.
viac
12.06.2021
Turistov čaká novinka, okrem baníckeho a zbojníckeho vláčika aj 34 tunelov
Vlaková turistická sezóna v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) pokračuje už tretie leto. Po úspešnej prvej sezóne, kedy koľajnice kraja brázdil Horehronský expres, pribudli ďalšie historické vlaky - banícky a zbojnícky.
viac
13.06.2022
Novinkou v Banskobystrickom kraji bude Sklársky a Novohradský expres
Ponuku zážitkových vlakov v Banskobystrickom kraji rozšíria počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny Novohradský a Sklársky expres.
viac
07.10.2022
Záver vlakovej turistickej sezóny obstaral unikátny trojdňový expres
Unikátny trojdňový expres s názvom Za horami, za dolami ukončil tohtoročnú vlakovú turistickú sezónu v Banskobystrickom kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %