Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
09.12.2019 11:10

Na vianočných trhoch zavesia jedličku "dolu hlavou"


Nejde o novinku. Tradícia vianočného stromčeka sa v minulosti odlišovala v tom, že stromčeky si ľudia vešali špičkou dole nad štedrovečerný stôl. Ilustračná snímka, zdroj: pinterest.com


Jedným z magnetov tohtoročných vianočných trhov v Hlohovci má ambíciu byť jedlička zavesená "dolu hlavou". Na Námestí sv. Michala podľa organizátora Petra Kolišťanika bude visieť na deväťmetrovej konštrukcii a pod ňou sa návštevníci budú môcť odfotografovať.


"Ak máme správne údaje, tak budeme jediným mestom na Slovensku s takouto atrakciou. Veríme, že sa ľudom bude páčiť a stane sa vyhľadávaným miestom," uviedol Kolišťanik. Vianočné trhy sa uskutočnia od 11. do 23. decembra a ponúknu okrem dobrôt a vianočných ozdôb aj vystúpenia detí z miestnych organizácií, materských, základných i stredných škôl, nebudú chýbať ani spolky seniorov.       

Neoddeliteľnou súčasťou trhov býva ručne vyrezávaný drevený betlehem, ale aj primátorský punč, ktorý bude podávať primátor Miroslav Kollár 15. decembra na Hlohovskom zámku, tiež sprístupnená vyhliadková veža kostola sv. Michala, odkiaľ bude možnosť pozrieť sa zvrchu na rozsvietené vianočné mestečko.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.12.2016
V historickom medzibrání pripravujú Kremnické vianočné trhy
V priestoroch historického medzibránia v Kremnici sa od pondelka 19. decembra do štvrtka 22. decembra budú konať Kremnické vianočné trhy.
viac
20.11.2017
Mikuláš prinesie Šaľanom do centra mesta umelé klzisko
Klzisko postavia na pešej zóne 5. decembra. Korčuliarom bude klzisko následne k dispozícii do 6. januára.
viac
20.11.2018
Otvorenie mestských vianočných trhov a rozsvietenie vianočného stromčeka už tent
V piatok 23. novembra hlavné mesto otvorí tohtoročné Vianočné trhy na Hlavnom a Františkánskom námestí. Súčasťou otváracieho ceremoniálu bude rozsvietenie vianočného stromčeka na Hlavnom námestí o 17:00 h, ktorým je 14-metrový smrek pichľavý.
viac
03.11.2023
Vianočné trhy predĺžia do Silvestra, na námestí už stojí stromček
Vianočné trhy v centre Bratislavy sa tento rok predlžia. Otvorené budú od 23. novembra do 31. decembra. Mesto pri ich organizácii tento rok spolupracuje s mestskou časťou Staré Mesto. Novinkou budú zóny na oddych od ruchu trhov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %