Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
12.02.2024 04:00

Na Veľtrhu práce v zdravotníctve sa predstaví viac ako 30 zariadení


Ilustračná snímka, zdroj: TASR-Pavol Remiaš


Na Veľtrhu práce v zdravotníctve sa predstaví 28. februára na Jesseniovej lekárskej fakulte Univerzity Komenského (JLF UK) v Martine viac ako 30 zdravotníckych zariadení zo Slovenska aj Česka. Podľa PR manažérky JLF UK Zuzany Marčekovej dohromady zastupujú vyše 80 nemocníc.


Doplnila, že zamestnávatelia sa snažia osloviť študentov už počas štúdia a prilákať ich na stáž, odbornú prax alebo ponuku štipendijných programov. "Absolventov, ktorí každoročne ukončia štúdium v zdravotníckych odboroch, sú tisíce a my im pomáhame urobiť si prehľad v možnom budúcom uplatnení už počas štúdia. Teší nás enormný záujem študentov, a preto kvôli nim túto akciu každý rok radi organizujeme," uviedol hlavný organizátor akcie Vladimír Váňa.         

Veľtrh bude ponúkať v spolupráci so študentskými spolkami a vystavovateľmi bohatý sprievodný program. "Veľmi si vážime, že každoročne sa na tejto udalosti podieľajú Martinský klub medikov, Slovenská asociácia študentov medicíny a Centrum podpory medicínskeho vzdelávania JLF UK. Každoročne náš veľtrh navštevuje väčšie množstvo študentov a partnerov, čím sa táto akcia v Martine stáva už tradíciou," podotkol bývalý študent JLF v Martine a organizátor akcie Pavol Vigláš.         

Generálni partneri si pre návštevníkov pripravia 45-minútové workshopy v hlavnej aule zamerané najmä na klinické zručnosti. "Ďalšie praktické skúsenosti si budú môcť návštevníci vyskúšať v stánkoch ostatných partnerov. V spolupráci s Centrom podpory medicínskeho vzdelávania JLF UK sa nám opäť podarilo usporiadať workshop laparoskopie. Pre nelekárskych pracovníkov nebude chýbať ani obľúbený stomický workshop," priblížila Marčeková s tým, že vstup na podujatie je zdarma.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.03.2017
Hlavné mesto sa prezentuje na veľtrhu práce Profesia days v Bratislave
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal v stredu 1. marca otvoril dvojdňový veľtrh práce Profesia days, na ktorom je hlavné mesto tento rok prvýkrát vystavovateľom.
viac
22.06.2020
Sú známi architekti, ktorí majú premeniť Komenského námestie
Na premene Komenského námestia v Bratislave, ktoré je v susedstve s historickou budovou Slovenského národného divadla (SND), budú pracovať architekti z ateliérov N/A, totalstudio, office 110 a kolektív Michala Bogára.
viac
18.08.2020
UK sa ako jediná zo SR umiestnila medzi 700 najlepšími univerzitami sveta
V tohtoročnom hodnotení Šanghajského rebríčka najlepších vysokých škôl na svete sa ako jediná slovenská univerzita umiestnila Univerzita Komenského (UK) v Bratislave.
viac
16.08.2021
Univerzita Komenského vstúpi do akademického roka s novou vizuálnou identitou
Od 1. septembra plánuje Univerzita Komenského (UK) v Bratislave používať nové logo, ktoré zobrazuje budovu na Šafárikovom námestí. Historický znak s Jánom Amosom Komenským bude univerzita naďalej používať pri špeciálnych príležitostiach. Informovala o tom Nikoleta Janková z rektorátu UK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %