Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
09.03.2018 11:08

Na Skalke chcú vybudovať nové zázemie pre bežkárov


Ilustračná snímka: TASR


Kremnická samospráva plánuje na Skalke vybudovať nové zázemie pre bežkárov. Už budúcu sezónu by tu podľa primátora Alexandra Ferenčíka mali mať k dispozícii nové zázemie so sociálnymi zariadeniami a šatňami. Ich kúpu chce financovať vďaka prostriedkom, ktoré vyzbierala od bežkárov.


K spoplatneniu bežkárskych tratí pristúpila kremnická samospráva od 20. januára tohto roka. Podľa primátora sa vďaka týmto príspevkom podarilo do uplynulého víkendu vyzbierať približne 12.500 eur.       

"Chceme, aby tieto peniaze boli použité na niečo, čo zlepší podmienky bežeckého lyžovania na Skalke," podotkol Ferenčík. Z prieskumu medzi bežkármi podľa neho vyplýva, že najviac im chýbajú sociálne zariadenia a priestory na prezliekanie a odloženie vecí.       

Dodal, že mesto už má ponuku na kontajnerový systém, v ktorom by takéto zázemie vzniklo. Cena sa pohybuje na úrovni približne 20.000 eur. Keďže je potrebné pod kontajnery vybudovať betónový základ, práce budú môcť podľa Ferenčíka začať až po skončení sezóny.       

Na mieste ich osadenia sa chce ešte mesto dohodnúť s mestským klubom lyžiarov. Podľa Ferenčíka by však mohli nahradiť staré unimobunky, ktoré využíva mestský klub lyžiarov a sú podľa neho už po technickej životnosti. "Samozrejme umiestnime ich po dohode s nimi. Nikoho odnikadiaľ nevyháňame, ale aby to bolo podľa možnosti na tých hlavných migračných trasách, kde ľudia nastupujú na trate," dodal Ferenčík.       

V súvislosti s bežeckým lyžovaním na Skalke má mesto aj ďalšie plány. V budúcnosti by podľa primátora chceli spolu s Banskou Bystricou, s ktorou spolupracujú na úprave tratí, získať dotačné prostriedky z vyššieho územného celku na kúpu dvoch skútrov, ktoré by im pri úprave tratí pomohli. Takisto chce počas letných mesiacov rozšíriť parkovacie kapacity.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2020
Kremnicskí poslanci poplatky za odpad nezvýšili, mesto to môže stáť 188-tis. eur
Obyvatelia Kremnice nebudú za odpad platiť viac ako doposiaľ, poslanci mesta na štvrtkovom (15. 10.) mestskom zastupiteľstve neschválili všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o zvýšení miestneho poplatku za odpady.
viac
13.11.2021
Na Štadióne Rudolfa Čilíka na Skalke pripravujú umelé zasnežovanie
Na in-line dráhe Štadióna Rudolfa Čilíka na Skalke pri Kremnici pripravujú umelé zasnežovanie. Ako pre TASR uviedla kremnická viceprimátorka Iveta Ceferová, priaznivcov bežeckého lyžovania by novinka mohla potešiť už túto zimnú sezónu.
viac
26.10.2022
Mesto už vykonáva údržbu bežkárskych tratí pred zimnou sezónou
Jeseň je ideálna na údržbu bežkárskych tratí pred zimnou sezónou, a preto pracovníci Záhradníckych a rekreačných služieb (ZAaRES) mesta Banská Bystrica v týchto dňoch upravujú lesné cesty a zvážnice. ZAaRES o tom informovali na sociálnej sieti.
viac
12.12.2022
Pri Dobšinskej ľadovej jaskyni začali s úpravou bežkárskych tratí
V areáli bežeckého lyžovania pri Dobšinskej ľadovej jaskyni otvorili tohtoročnú zimnú sezónu a po snehovej nádielke začali s úpravou tamojších bežkárskych tratí. Uviedla to predsedníčka občianskeho združenia (OZ) Snow Park Ľadová Františka Debnáriková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %