Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
29.03.2022 08:25

Na revitalizáciu vnútroblokov získalo mesto takmer 570 000 eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Žiar nad Hronom získalo na revitalizáciu vnútroblokov centrálnej mestskej zóny nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 570.000 eur. V rámci projektu počíta s obnovou štvorice vnútroblokov v centre mesta i s výsadbou zelene. Samospráva o tom informuje na svojej oficiálnej webstránke.


"Revitalizácia sa týka Ulice Š. Moysesa od základnej školy po začiatok námestia vrátane všetkých vnútroblokových priestorov. V rámci projektu sa vysadí zeleň, rôzne druhy tráv, trvalkové záhony, kríky či vysoké dreviny. V medziblokoch pribudnú aj digitálne informačné tabule pre oznamy mestského úradu a osadia sa tu stojany na bicykle," priblížil projektový manažér mesta Miloš Čerťaský.

Projekt počíta s revitalizáciou plochy o výmere 39 410 metrov štvorcových, rekonštrukciou prejdú aj pieskoviská či basketbalové ihrisko. V lokalite budú osadené i nové odpadkové koše a lavičky.

Mesto informuje, že práce si budú vyžadovať výrub viacerých stromov, počíta však s výsadbou novej zelene a ošetrením 143 kusov existujúcich drevín. Vo vnútroblokoch by tak mali pribudnúť nové trvalky, cibuľoviny aj vzrastlé stromy s minimálnou výškou šesť metrov.

Práce na revitalizácii vnútroblokov bude vykonávať mestská spoločnosť Technické služby, začať by mali ešte pred letom. Samospráva chce ešte predtým svoj zámer predstaviť obyvateľom predmetných lokalít a verejnosti, v nasledujúcich týždňoch preto zorganizuje verejné predstavenie projektu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.10.2016
Poplatok za rozvoj sa v Žiari nad Hronom platiť nebude
Poplatok za rozvoj, ktorým môžu slovenské mestá a obce od budúceho roka spoplatniť výstavbu na svojom území, mesto Žiar nad Hronom nezavedie. "Žiarski poslanci schválili uznesenie, že sa v meste nebude vyberať poplatok za rozvoj," priblížil vedúci kancelárie primátora Martin Baláž.
viac
07.03.2018
Žiarčania budú môcť využívať novú cyklotrasu
Nová cyklotrasa v Žiari nad Hronom bude mať viac ako tri kilometre. Začínať bude na severe mesta a končiť až v priemyselnom parku.
viac
23.10.2018
Dávnu históriu kaštieľa má odkryť jeho archeologický výskum
Žiarsky kaštieľ, ktorý pred časom mesto získalo do svojho vlastníctva, čaká archeologický výskum. Samospráva chce zmapovať jeho históriu z čias, kedy bol využívaný ako letné sídlo ostrihomských arcibiskupov, ale aj z čias biskupa Štefana Moysesa.
viac
16.06.2020
Mesto má hotovú projektovú dokumentáciu na obnovu MsKC
Žiarska samospráva má hotovú projektovú dokumentáciu na obnovu mestského kultúrneho centra (MsKC). V súvislosti s jeho aktuálnym stavom už dlhšie hovorí o potrebe rekonštrukcie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %