Sobota 28.09.2024
Dnes má meniny 
Václav
°C
27.05.2024 03:10

Na okraji obce Moravské Lieskové vzniklo prvé ekocentrum v Trenčianskom kraji


Snímka zdroj: Zdroj: tsk.sk


Ukážky prírodnej záhrady, interaktívne detské výstavy a informácie o ochrane záhrad a verejného priestranstva ponúka prvé ekocentrum v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK). Vzniklo na okraji obce Moravské Lieskové v okrese Nové Mesto nad Váhom z budovy bývalej sýpky.


Informovala o tom vedúca oddelenia životného prostredia a územného plánovania Úradu TSK Andrea Molnárová.         

Nadšenci premenili sýpku na priestor pre ekológiu, vzdelávanie, komunitné a kultúrne aktivity. E.K.O. centrum ŽiTo je bezbariérové, pre verejnosť je otvorené vo štvrtok a v piatok od 10.00 do 18.00 h. Ekocentrum podporil TSK v rámci grantového programu Zelené oči.         

"Vďaka podpore zo Zelených očí vznikli v roku 2022 pracovné listy aj pomôcky pre vzdelávacie programy, vybudovaný bol aj ukážkový terapeuticko-senzorický záhon v múriku, určený pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. V roku 2023 sme združeniu poskytli grant vo výške takmer 10.000 eur, určený na realizáciu vzdelávacích programov pre žiakov, študentov a verejnosť Trenčianskeho kraja," doplnila Molnárová.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2018
Trenčiansky hrad prilákal vlani viac ako 120 000 návštevníkov
Počas roka 2017 to na Trenčianskom hrade žilo. Návštevníci mali okrem zaujímavých podujatí možnosť nahliadnuť do zrekonštruovaných priestorov Matúšovej veže, či po desaťročí skontrolovať presnosť hodín na Matejovej veži.
viac
14.05.2018
Folklórne poklady Trenčianskeho kraja
Záujem prezentovať svoju činnosť v knižke venovanej folklóru prejavila takmer 50-ka hudobných zoskupení, podklady je možné posielať už len do konca mesiaca.
viac
29.09.2018
Piaty ročník Dňa otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho kraja
Stalo sa už peknou tradíciou, že v prvom októbrovom týždni Trenčianska župa na jeden deň umožní verejnosti nahliadnuť nielen do svojich priestorov, ale aj kompetencií samosprávy, v rámci ktorých vykonáva a zabezpečuje svoju činnosť, a to atraktívnou a zaujímavou formou.
viac
02.11.2019
Do Trenčianskeho kraja zavíta protidrogový vlak Revolution Train
Vlaková súprava zo šiestich strieborných vagónov prevedie návštevníkov skutočným príbehom cesty drogovej závislosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.05 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %