Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
27.05.2024 03:10

Na okraji obce Moravské Lieskové vzniklo prvé ekocentrum v Trenčianskom kraji


Snímka zdroj: Zdroj: tsk.sk


Ukážky prírodnej záhrady, interaktívne detské výstavy a informácie o ochrane záhrad a verejného priestranstva ponúka prvé ekocentrum v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK). Vzniklo na okraji obce Moravské Lieskové v okrese Nové Mesto nad Váhom z budovy bývalej sýpky.


Informovala o tom vedúca oddelenia životného prostredia a územného plánovania Úradu TSK Andrea Molnárová.         

Nadšenci premenili sýpku na priestor pre ekológiu, vzdelávanie, komunitné a kultúrne aktivity. E.K.O. centrum ŽiTo je bezbariérové, pre verejnosť je otvorené vo štvrtok a v piatok od 10.00 do 18.00 h. Ekocentrum podporil TSK v rámci grantového programu Zelené oči.         

"Vďaka podpore zo Zelených očí vznikli v roku 2022 pracovné listy aj pomôcky pre vzdelávacie programy, vybudovaný bol aj ukážkový terapeuticko-senzorický záhon v múriku, určený pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. V roku 2023 sme združeniu poskytli grant vo výške takmer 10.000 eur, určený na realizáciu vzdelávacích programov pre žiakov, študentov a verejnosť Trenčianskeho kraja," doplnila Molnárová.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2017
Prvé kilometre Vážskej cyklomagistrály sú už realitou
Rok 2017 sa do cyklistických dejín Trenčianskeho samosprávneho kraja zapíše hrubým písmom. Na jeho území vznikajú historicky prvé kilometre megaprojektu Vážskej cyklotrasy, ktorá v dĺžke 100 km povedie naprieč celým samosprávnym krajom. O názve megaprojektu rozhodne verejnosť.
viac
20.12.2017
Trenčiansky kraj plánuje v budúcom roku investície za takmer 50 miliónov eur
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) plánuje v budúcom roku zrealizovať investičné projekty v organizáciách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti za takmer 50 miliónov eur. Najviac má ísť do oblasti dopravy, vzdelávania a zdravotníctva.
viac
28.03.2019
V medzinárodnej dejepisnej súťaži zabojovali študenti zo 14 gymnázií TSK
Na pôde Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne sa v stredu 27. marca 2019 už po piatykrát konala prestížna stredoškolská dejepisná súťaž slovenských a českých gymnázií. Poslednýkrát preverila vedomosti žiakov z oblasti československých dejín, ktoré uzatvorila etapa rokov 1978 – 1992.
viac
18.10.2024
Zatváranie Bánoša obohatia prvé Dožinky Banskobystrického kraja
Podujatie Chuť jesene, ktoré organizuje SOŠ Pod Bánošom v Banskej Bystrici, bude v sobotu obohatené o prvé dožinkové slávnosti, ktoré pripravila župa. Inšpiráciu našiel predseda kraja Ondrej Lunter v partnerskom Královohradeckom kraji, slávnosti sa tak zúčastnia aj českí poľnohospodári a chovatelia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %