Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
05.02.2020 08:50

Na Liptove opäť viac lyžovačky


Ilustračná snímka Región Liptov


V mestskej časti Liptovského Mikuláša v Demänovej, v smere do Jasnej, priamo v Demänová Rezort pribudlo nové centrum, ktoré ponúka jeden nenáročný svah s dvomi vlekmi, uzavretú zónu pre najmenších, večerné osvetlenie aj doplnkovú lyžiarsku infraštruktúru.


Pre zaujímavosť, nové ski centrum sa nachádza v rezorte, kde má svoju chatu aj obľúbená Adela Vinczeová s manželom Viktorom.

Zima s nadpriemernými teplotami šokuje celú Európu. Napriek tomu v horských regiónoch Slovenska lyžovačka beží od decembra minulého roku a podmienky na lyžovanie sú v podstate veľmi dobré. Navyše sa blýska na lepšie časy. Na Liptove pribudlo nové lyžiarske stredisko. „V priebehu januára sa nám podarilo verejnosti sprístupniť naše Ski Centrum, kde si zalyžujú najmä menej nároční lyžiari a rodiny s deťmi na modrej zjazdovke. Pre väčšiu bezpečnosť najmenších detí sme vybudovali aj uzatvorenú lyžiarsku zónu s inštruktormi. Lyžujeme denne od 8:30 do 16:00 hod. Zjazdovky sú technicky zasnežované a denne upravované. Naše zjazdovky sú navyše osvetlené, takže plánujeme spustiť aj večerné lyžovanie,“ povedala riaditeľka rezortu Demänová Village Zuzana Hriňová.

 Do strediska v mestskej časti Demänová na trase do Jasnej sa lyžiari dostanú pohodlne autom, parkovanie je bezplatné a nechýba ani kompletná lyžiarska infraštruktúra. Moderný ski servis, požičovňa výstroja, lyžiarska škola a tri gastronomické prevádzky priamo v stredisku – reštaurácia, snack bar aj apreski bar. Deti sa vyšantia aj na snowtubingu. Pre majiteľov vozidiel Tesla je na parkovisku k dispozícii aj supercharger nabíjacia stanica – jediná tohto typu na Liptove a pre majiteľov iných elektromobilov nabíjačka Ensto. Ak to počasie dovolí, tak čoskoro v stredisku sprístupnia aj 550 metrov dlhú bežeckú trasu, ktorá bude rovnako technicky zasnežovaná a denne upravovaná.

„Je známy fakt, že v zime sa chodí na Liptov lyžovať a aj keď zvyšná časť Slovenska sa borí s nedostatkom snehu, tak u nás to vďaka vyššej nadmorskej výške zvládame oveľa lepšie. Vítame každú novú investíciu, ktorá na Liptove pribudne a zlepší infraštruktúru pre našich návštevníkov. Aktuálne lyžujeme na Liptove napríklad v Jasnej na severnej aj južnej strane Chopka, v Žiarskej doline v stredisku Dolinky, v Pavčinej Lehote v stredisku Žiarce, v Závažnej Porube v stredisku Opalisko aj v stredisku Malinô Brdo pri Ružomberku,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

„Posledné dve spomenuté lyžiarske strediská ponúkajú aj zvýhodnenú lyžovačku vďaka Liptov Region Card. Aktuálne k nim pribudlo aj stredisko v Demänovej, ktoré dokonca ponúka lyžiarom zľavu až do výšky päťdesiatich percent. V tejto na prírodný sneh a mrazivé dni veľmi skúpej zime je to pre lyžiarov ďalšia výborná pozvánka na Liptov. Výber je široký či už lyžiari hľadajú špičkové a náročné svahy alebo tie menej náročné a cenovo dostupnejšie,“ uzavrela riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Po lyžovačke dobre padne aj relax v mnohých liptovských wellness centrách aj termálnych a liečivých vodách. Komu by náhodou bolo málo adrenalínu a aktivít na svahoch, ten si môže dopriať aj zábavu v toboganoch alebo morských vlnách v tunajších akvaparkoch. Liptov treba zažiť – viac na visitliptov.sk.

Autor: (OOCR-Region Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.12.2018
Do Jasnej bezplatne
Už od stredy 26. decembra 2018 začínajú na Liptove premávať bezplatné SKI & AQUA BUS-y. Lyžiarov budú voziť na zjazdovky do Jasnej z celej Demänovskej doliny. Zároveň spoja svahy Jasnej s Liptovským Mikulášom, Aquaparkom Tatralandia, Bešeňovou, s kúpeľmi na Lúčkach a tiež Liptovským Jánom.
viac
21.01.2019
Víkendový skibus cez štyri turistické regióny
V sobotu 19. januára bol spustený unikátny projekt, ktorý prepája 4 atraktívne turistické regióny skibusom zabezpečovaným Banskobystrickým samosprávnym krajom. Premávať bude každú sobotu a nedeľu do 24. marca.
viac
21.05.2020
V centre mesta pribudla nabíjacia stanica pre elektrobicykle
Cyklisti môžu od tohto týždňa využívať novú nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle v centre Liptovského Mikuláša. Nabíjačka sa nachádza na Námestí osloboditeľov v blízkosti fontány Metamorfózy a ide o prvú svojho druhu v meste. Nabíjať sa na nej môžu naraz štyri bicykle.
viac
02.11.2021
Spoločne za lepšími podmienkami pre cykloturistov na Liptove
Jeseň na horách je obľúbený obdobím pre turistov aj cyklistov a práve región Liptov im ponúka viac ako 850 kilometrov značených cykloturistických trás.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %