Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
08.10.2018 03:04

Na komunálne voľby vyčlenil rezort MV SR vyše 7 miliónov eur


Ilustračná snímka (tasr)


Na zabezpečenie prípravy a vykonania volieb do orgánov samospráv Ministerstvo vnútra (MV) SR vyčlenilo sumu vo výške 7,46 milióna eur. Štatistickému úradu SR pripadne suma vo výške 1,42 milióna eur. TASR o tom v nedeľu informovalo ministerstvo vnútra.


"Finančné prostriedky MV SR sa použijú najmä na zabezpečenie náhrady mzdy členom volebných komisií, na úhradu tlače hlasovacích lístkov, metodických a informačných materiálov a volebných tlačív, na zabezpečenie činnosti volebných komisií, na vybavenie volebných miestností či na ochranu verejného poriadku v deň konania volieb," povedala ministerka vnútra Denisa Saková. Finančné prostriedky určené pre Štatistický úrad SR zahŕňajú výdavky na spracovanie výsledkov volieb.       

Zákaz uverejňovania prieskumov verejnej mienky sa začne o polnoci 26. októbra a obdobie volebnej kampane sa skončí polnocou 7. novembra. Ministerstvo upozornilo, že po tomto čase bude zakázané viesť volebnú kampaň akýmkoľvek spôsobom.       

"Posledným dňom na zverejnenie zoznamu všetkých zaregistrovaných kandidátov v komunálnych voľbách je 16. október. Obce tak majú urobiť najneskôr v tento deň na svojich webových stránkach alebo obecnej tabuli," dodala šéfka rezortu vnútra.       

Do každej domácnosti bude doručená informácia o čase a mieste konania volieb 16. októbra. Komunálne voľby sa budú konať v sobotu 10. novembra.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.09.2018
Kandidáti majú posledných 10 dní na prihlásenie sa do komunálnych volieb
Kandidáti na primátorov, starostov a komunálnych poslancov či strany, ktoré ich navrhujú, majú posledných desať dní na podanie kandidačnej listiny pre novembrové komunálne voľby. Termín vyprší 11. septembra. Vyplýva to z informácií z webu Ministerstva vnútra SR.
viac
02.10.2018
Servisné informácie ku komunálnym voľbám
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s blížiacimi sa komunálnymi voľbami spracovalo materiály, ktoré sa pomerne detailne týkajú termínov a úloh samospráv dôležitých pre čo najlepšie zabezpečenie priebehu volieb.
viac
23.09.2019
Primátorom mesta Nemšová sa stal nezávislý kandidát Miloš Mojto
Primátorom Nemšovej sa v sobotňajších (21. 9.) doplňujúcich voľbách stal 47-ročný nezávislý kandidát Miloš Mojto, ktorý získal 1485 hlasov.
viac
02.07.2022
Vláda schválila harmonogram úloh pre jesenné spojené komunálne voľby
Úlohy a lehoty ich plnenia orgánmi štátnej správy i samosprávy sú predmetom Harmonogramu organizačno-technického zabezpečenia volieb do orgánov samosprávy obcí a volieb do orgánov samosprávnych krajov, ktorý v utorok 28. júna 2022 schválila vláda.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %