Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
03.05.2022 04:15

Na cykloturistických trasách v ŽSK pribudne 14 servisných stojanov


Ilustračná snímka: (tasr).


Obnova a údržba cykloturistických trás v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) bude v roku 2022 zahŕňať celkovo 314 kilometrov značených trás. Doplní sa značenie nového úseku Terchovsko-oravskej cyklomagistrály a novej trasy Nolčovo – Turany v regióne Turiec.


Informovala o tom výkonná riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Žilinský turistický kraj (ŽTK) Iveta Chabadová.

Pripomenula, že v minulom roku pribudlo šesť nových nabíjacích stojanov pre elektrobicykle, päť cykloservisných stojanov a pre lepšiu orientáciu v teréne obnovili 280 kilometrov maľovaného značenia na 30 cykloturistických trasách. "Ani v sezóne 2022 ŽTK nezaspí na vavrínoch. Pribudne 14 nových cykloservisných stojanov vo všetkých regiónoch ŽSK a bude pokračovať budovanie infraštruktúry a rozširovanie technickej základne pre cykloturistov," uviedla Chabadová.

Súčasťou každého stojana je náradie na základnú opravu bicykla či elektrobicykla a zabudovaný elektrický kompresor s multifunkčnou hlavicou pre rôzne typy ventilov. "Aj vďaka stojanom bude jazdenie v našom kraji stále komfortnejšie. Cykloturisti vyriešia aj drobné poruchy a neočakávané problémy pohodlne a priamo na mieste," podotkla.

ŽSK patrí podľa Chabadovej s dĺžkou 3067,5 kilometra značených cykloturistických trás druhá priečka z celkového počtu kilometrov na Slovensku. "Najhustejšia sieť značených cykloturistických trás je v okolí Terchovej, na Liptove a v Turci, no nezaostávajú ani Kysuce a Orava. Zastúpenie na celkovom počte kilometrov v kraji majú aj tri náučné cykloturistické trasy v dĺžke necelých 87 kilometrov," dodala Chabadová.

ŽTK realizuje aktivity v spolupráci so Slovenským cykloklubom a s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.05.2019
V Budatínskom hrade ukončili ďalšiu etapu rekonštrukcie
V Budatínskom hrade v Žiline ukončili ďalšiu etapu rekonštrukcie. V nových priestoroch druhého nadzemného podlažia pribudne expozícia hradných opevnení, ktorej sprístupnenie je naplánované na október.
viac
05.10.2019
Turistický vlak Oravský expres má za sebou prvú sezónu
Oravský expres má za sebou prvú, mimoriadne úspešnú sezónu. Počas leta odviezol viac ako dvetisíc turistov a návštevnosť Oravského hradu počas sobôt stúpla o takmer dvadsať percent v porovnaní s predchádzajúcim obdobím.
viac
04.11.2020
V rámci programu Živé chodníky sa podarilo obnoviť sedem lokalít
V rámci programu Živé chodníky sa vďaka grantom podarilo obnoviť sedem lokalít. Dobrovoľníci zlepšili podmienky pre pešiu a cyklistickú turistiku. Informovala o tom Martina Ragalová z externej komunikácie nadácie Ekopolis.
viac
06.05.2021
Memorandum o spolupráci pri obnove kaštieľa Bytča
Ministerstvo vnútra SR, Žilinský samosprávny kraj, Žilinská univerzita, Vysoká škola výtvarných umení v Bratislave, Historický ústav Slovenskej akadémie vied, Archeologický ústav Slovenskej akadémie vied a mesto Bytča podpísali v zámockom areáli v Bytči dôležité Memorandum o spolupráci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %