Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
20.12.2022 02:25

Na brehu rieky vyrastie opäť ikonická aleja


Snímka zdroj: (nitralive.sk).


Na brehu rieky Nitra opäť vyrastie topoľová aleja. Mesto už v mestskom parku vysadilo 60 nových stromov, ktoré nahradia ikonické stromoradie, ktoré desaťročia zdobilo nábrežie medzi letným kúpaliskom a Vodnou ulicou.


Aleju tvorili topole čierne, ktoré však boli vlani pre svoj vysoký vek vyrúbané. "Podľa arboristického posudku mali približne 80 rokov, to znamená, že boli minimálne dvadsať rokov po životnosti a predstavovali bezpečnostné riziko pre návštevníkov parku," informovala radnica.

Ako doplnil mestský úrad, výrub ikonickej aleje vnímali obyvatelia Nitry veľmi citlivo, preto sa mesto pri jej obnove snaží zachovať pôvodný ráz lokality. "Vysadili sme rovnaký druh stĺpovitej formy topoľa čierneho, ktorý sa v parku nachádzal. Ide o rýchlorastúce stromy, čiže približne do desiatich rokov môžeme očakávať podobný pohľad, na aký sme boli po desaťročia zvyknutí," uviedol magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2018
V Zámockom parku pribudnú nové stromy
Javor, borovica, dub, lipa, hrab – to sú stromy, ktoré sa ešte do konca roka vysadia v Zámockom parku. Mesto Malacky bolo úspešné v projekte Zelené obce Slovenska, vďaka čomu získalo 16 tisíc € na novú zeleň.
viac
19.06.2020
Z peňazí za výrub stromov mesto vybuduje park v Kanaši
Za výrub stromov v súvislosti s výstavbou severného obchvatu Prešova získalo mesto Veľký Šariš od Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) 1,8 milióna eur. Peniaze chce použiť na viaceré projekty.
viac
01.08.2020
Štúrov park bude priehľadnejší a čistejší, pribudne aj nová aleja stromov
Po rekonštrukcii bude okolie parku v centre Zvolena vzhľadovo zjednotené so zvyškom námestia, dobudujú aj cyklistický chodník od Kostola sv. Alžbety k obchodnému centru Europa.
viac
04.11.2020
Mesto vysadilo v Horskom parku tisíce nových sadeníc
Hlavné mesto Bratislava vysadilo uplynulý víkend v Horskom parku tisíce nových sadeníc. Počas novembra by mali pribudnúť aj ďalšie stromy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %