Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
29.03.2023 12:35

Na bezpečnosť v uliciach bude aj tento rok dohliadať Nočná pomoc


Snímka zdroj: (bratislava.sk).


Na bezpečnosť nočného života v Bratislave bude počas piatkových a sobotných nocí aj tento rok dohliadať dobrovoľnícka Nočná pomoc. Posilní tak prácu mestskej a štátnej polície či záchrannej služby.


Jej úloha bude predovšetkým preventívna a podporná. Informuje o tom hlavné mesto na sociálnej sieti, ktoré aktuálne spustilo nábor dobrovoľníkov.

Dobrovoľníci z Nočnej pomoci sa budú v bratislavských uliciach pohybovať počas piatkov a sobôt, od 23.00 do 3.00 h. "Pomáhať budú ľuďom, ktorí sú najviac zraniteľní a ohrození," uviedla samospráva.

Pomôžu napríklad intoxikovanému človeku. Ošetria tiež drobné zranenie, pomôžu stratenému alebo dezorientovanému človeku, ale aj tomu, kto stratil svoje veci alebo nechce čakať sám na zastávke.

Dobrovoľníci budú školení. Absolvujú vzdelávanie vo viacerých oblastiach, od kurzu prvej pomoci po deeskaláciu konfliktov, základy práce v teréne či pomoc ľuďom pod vplyvom drog. Nábor dobrovoľníkov je aktuálne otvorený.

Nočnou pomocou nadviazala Bratislava na podobné koncepty, ktoré už fungujú v zahraničí, ako napríklad Street Angels, Night Owls, Night Safe, Community Patrol či Guardians. Ide o služby, ktoré preventívnymi krokmi pomáhajú zmenšovať mieru ohrozenia, ktorú niekedy nočný život predstavuje.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2016
Dobrovoľní online mentori pomôžu deťom z rómskych osád
Na podporu vzdelávania a napredovania detí z rómskych osád spustila organizácia ETP Slovensko webovú stránku online mentoringu www.schopnedeti.sk, ktorá je prístupná od 1. októbra.
viac
01.04.2020
Mesto Žilina otvorilo Krízové centrum
Mesto Žilina v pondelok 30. marca otvorilo Krízové centrum, ktorého úlohou bude pomáhať najohrozenejším skupinám obyvateľstva. Sústreďovať sa v ňom budú všetky podporné činnosti pre seniorov, občanov v sociálnej núdzi či karanténe, ktorí potrebujú pomoc.
viac
03.04.2020
Petržalka distribuuje ochranné rúška aj vďaka pomoci obyvateľov
Obyvatelia i firmy pomáhajú Mestskej časti Petržalka získavať ochranné rúška, ktoré sa následne distribuujú najzraniteľnejším skupinám občanov. Urobila tak aj spoločnosť MiddleCap v rámci iniciatívy MiddleCap Help, ktorá poskytla chirurgické rúška a jednorazové rukavice.
viac
13.05.2023
Na bezpečnosť v uliciach začína opäť dohliadať Nočná pomoc
Na bezpečnosť nočného života v Bratislave začína od piatka opäť dohliadať dobrovoľnícka Nočná pomoc. Posilní tak prácu mestskej a štátnej polície či záchrannej služby. K dispozícii bude do konca septembra. Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %