Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
13.05.2023 09:50

Na bezpečnosť v uliciach začína opäť dohliadať Nočná pomoc


Nočná pomoc


Na bezpečnosť nočného života v Bratislave začína od piatka opäť dohliadať dobrovoľnícka Nočná pomoc. Posilní tak prácu mestskej a štátnej polície či záchrannej služby. K dispozícii bude do konca septembra. Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.


Dobrovoľníci z Nočnej pomoci sa budú v bratislavských uliciach pohybovať počas piatkov a sobôt, od 23.00 do 3.00 h. "Nočná pomoc bude v teréne pre každého, kto sa ocitol v zraniteľnej situácii. Či už nevedia nájsť svoju skupinu kamarátov, majú vybitý telefón alebo neodhadli svoju mieru a pomohol by im pohár vody," pripomína samospráva.         

Dobrovoľníci sú školení. Absolvujú vzdelávanie vo viacerých oblastiach, od kurzu prvej pomoci po deeskaláciu konfliktov, základy práce v teréne či pomoc ľuďom pod vplyvom drog. Nábor ďalších dobrovoľníkov je stále otvorený, stačí vyplniť registračný formulár.         

Nočnou pomocou nadviazala Bratislava na podobné koncepty, ktoré už fungujú v zahraničí, ako napríklad Street Angels, Night Owls, Night Safe, Community Patrol či Guardians. Ide o služby, ktoré preventívnymi krokmi pomáhajú zmenšovať mieru ohrozenia, ktorú niekedy nočný život predstavuje.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2016
Dobrovoľní online mentori pomôžu deťom z rómskych osád
Na podporu vzdelávania a napredovania detí z rómskych osád spustila organizácia ETP Slovensko webovú stránku online mentoringu www.schopnedeti.sk, ktorá je prístupná od 1. októbra.
viac
26.03.2020
Viaceré mestské časti Bratislavy hľadajú dobrovoľníkov
Viaceré bratislavské mestské časti hľadajú pre aktuálnu situáciu s pandémiou nového koronavírusu dobrovoľníkov. Tých žiada najmä o pomoc starším občanom, napríklad s nákupom potravín. Ochotných ľudí tiež prosia o pomoc so šitím ochranných rúšok.
viac
03.04.2020
Petržalka distribuuje ochranné rúška aj vďaka pomoci obyvateľov
Obyvatelia i firmy pomáhajú Mestskej časti Petržalka získavať ochranné rúška, ktoré sa následne distribuujú najzraniteľnejším skupinám občanov. Urobila tak aj spoločnosť MiddleCap v rámci iniciatívy MiddleCap Help, ktorá poskytla chirurgické rúška a jednorazové rukavice.
viac
29.03.2023
Na bezpečnosť v uliciach bude aj tento rok dohliadať Nočná pomoc
Na bezpečnosť nočného života v Bratislave bude počas piatkových a sobotných nocí aj tento rok dohliadať dobrovoľnícka Nočná pomoc. Posilní tak prácu mestskej a štátnej polície či záchrannej služby.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %