Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
13.02.2018 05:23

Myjava zvýši kapacitu materskej školy, investuje do nej viac ako 932-tis. eur


Ilustračná snímka - MŠ Bradáčova.


V Myjave zvýšia kapacitu materskej školy (MŠ) o 50 miest. V rámci Integrovaného regionálneho operačného programu mesto investuje do jej rozšírenia 932-tis. eur.


      Cieľom je rozšírenie kapacity MŠ Bradáčova o 50 miest s tým, aby sa zvýšila dostupnosť kvalitného vzdelávania pre deti z Myjavy a okolitých obcí. Ide o zvýšenie hrubej zaškolenosti chlapcov a dievčat vo veku od troch do päť rokov pre zvládnutie povinnej školskej dochádzky, ozrejmil Hrin.      

V rámci projektu pôjde o rekonštrukciu hospodárskych pavilónov s novým dispozičným riešením a zvýšením energetickej účinnosti. Okrem priestorov na Bradáčovej ulici, sa zvýši kapacita aj na elokovanom pracovisku Hoštáky. V každom pavilóne tak vznikne jedna nová trieda s príslušným zázemím pre 25 detí. "V rámci rekonštrukcie pavilónu Bradáčova zároveň vznikne miestnosť pre špeciálneho logopéda. Súčasťou rekonštrukcie objektu bude i nevyhnutné vybavenie kuchyne a nákup interiérového vybavenia," doplnil hovorca.      

Na elokovanom pracovisku na ulici SNP bude dovybavená práčovňa, aby kapacitne vyhovovala a slúžila pre všetky pracoviská. V rámci úpravy areálu bude osadené športové zariadenie. "Rekonštrukciou dvoch budov MŠ zároveň dôjde k celkovému ročnému zníženiu spotreby primárnej energie a zníženiu emisií oxidu uhličitého," dodal Hrin.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.09.2017
Voľné miesta pre petržalských škôlkarov
Pre Petržalčanov, ktorí nedostali pre svoje dieťa miesto v materskej škole a chodia za prácou smerom do Karlovej Vsi, má mestský úrad dobrú správu.
viac
01.06.2020
Rekonštrukciou MŠ na ulici M. Mišíka v Prievidzi sa zvýši jej kapacita
Objekt Materskej školy (MŠ) na Ulici M. Mišíka v Prievidzi kompletne zrekonštruujú. Práce, s ktorými začal dodávateľ v tomto období, majú za cieľ i zvýšenie jej kapacity, po nich by tak malo do MŠ chodiť o 20 detí viac.
viac
17.05.2021
Žilina rekonštruuje Materskú školu v Závodí, jej kapacita sa zvýši o 33 miest
Rozšíriť kapacitné možnosti školy prostredníctvom nadstavby a revitalizovať detské ihrisko plánuje žilinská samospráva počas stavebných prác, ktoré sa v uplynulých dňoch začali v Materskej škole Závodie.
viac
01.03.2022
Žilina prebuduje bývalú ZŠ, pribudne vyše 130 miest pre škôlkarov
Mesto Žilina prestavia bývalú základnú školu (ZŠ) na Hollého ulici a upraví ju pre potreby elokovaného pracoviska materskej školy (MŠ) Andreja Kmeťa. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka si prestavba vyžiada takmer 600 000 eur a navýši kapacitu o šesť plnohodnotných tried pre viac ako 130 detí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %