Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
05.03.2024 05:05

Múzeum Bojnice pripravuje Strašidelný zámok, hľadá účinkujúcich


Bojnický zámok (archív ON)


Slovenské národné múzeum (SNM) -Múzeum Bojnice na prelome apríla a mája prinesie návštevníkom audiovizuálnu hororovo-romantickú šou pod názvom Spiritus Mortis. Účinkujúcich hľadá cez konkurz, uskutoční sa 16. a 17. marca v priestore Záhradného domu.


Informovala o tom PR manažérka múzea Petra Gordíková.  Uchádzači o konkurz sa môžu registrovať prostredníctvom emailovej adresy strasidla@bojnicecastle.sk. Následne im múzeum zašle osobný dotazník a podrobnejšie informácie o samotnom konkurze.         

Základ strašidelného príbehu tvorí pôvodná historická legenda o láske, zrade a pomste. "Sústredíme sa na emócie, atmosféru, prežitok a fantáziu," povedal o pripravovanom projekte režisér Peter Serge Butko. Tvorcovia podľa neho využívajú prvky gotického romantizmu, ktorý ponúka skvelú možnosť prerozprávať jednoduchý, ale mystikou a tragédiou naplnený dej.         

Butko je režisér a producent pôsobiaci na medzinárodnej scéne. Pochádza z Prievidze a do regiónu sa v kreatívnom projekte vracia po 30 rokoch. Od roku 1992 žije v Česku, v posledných rokoch pôsobí prevažne v krajinách západného Balkánu a Latinskej Ameriky. Spolupracoval s množstvom významných osobností českej i slovenskej kultúrnej scény v oblasti divadla, hudby, televízie i filmu. Jeho posledným počinom na slovenskej scéne bol celovečerný hraný film "Vitaj doma, brate!".         

Spiritus Mortis prináša SNM - Múzeum Bojnice v rámci podujatia Strašidelný zámok. Prehliadky sa budú konať od 25. do 28. apríla a následne od 4. do 8. mája.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.08.2017
Svet postavený z kociek si už pozrelo takmer 12 000 návštevníkov
Výstava pozostáva z 13 scenérií vrátane hradu s podhradím a stredovekej bitky. Na vytvorenie výstavy bolo použitých viac ako 100 000 kociek.
viac
15.11.2017
SNM-Múzeum Bojnice chce obnoviť francúzsky park za vyše 200 000 eur
Francúzsky park v okolí Bojnického zámku prejde obnovou. Slovenské národné múzeum (SNM)- Múzeum Bojnice už hľadá dodávateľa, ktorý by mal v okolí národnej kultúrnej pamiatky zrealizovať práce za vyše 200 000 eur.
viac
18.02.2022
Vo vyradenom kryte civilnej ochrany vznikne Múzeum studenej vojny
Vo vyradenom kryte civilnej ochrany v Dome Matice slovenskej v Komárne vznikne Múzeum studenej vojny. Slávnostne otvorené by malo byť počas Komárňanských dní, ktoré sa zvyčajne konajú na prelome apríla a mája. Informoval o tom riaditeľ Domu Matice slovenskej v Komárne Jozef Černek.
viac
26.03.2024
Múzeum Bojnice bude už tradične otvorené aj počas Veľkej noci
Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice bude pre verejnosť už tradične otvorené aj počas veľkonočných sviatkov. TASR o tom informovala PR manažérka múzea Petra Gordíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %