Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
02.04.2020 12:43

MŠVVaŠ pripravuje "teleškolu", ktorá bude simulovať reálne vyučovanie


Ilustračná snímka: (int.).


Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR pripravuje "teleškolu", ktorá bude simulovať reálne vyučovanie. Informoval o tom minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling.


„Predpokladáme, že budeme mať dlhodobo prerušené vyučovanie, a preto pripravujeme takýto projekt, aby sme pomohli na jednej strane rodičom a na druhej strane aj učiteľom,” vysvetlil minister školstva. Ako doplnil, malo by ísť o vysielanie pre vybrané ročníky základných škôl.       

„Dúfam, že naplníme každý deň aspoň štyri hodiny,” uviedol s tým, že pri vysielaní by sa malo striedať okolo 30 učiteľov. Gröhling verí, že "teleškola" bude spustená po Veľkej noci.       

Školy a školské zariadenia zostávajú zatvorené až do odvolania. Dôvodom je zabránenie šíreniu nového koronavírusu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.03.2020
Košice spúšťajú projekt domáceho vzdelávania detí rodičov v "prvej línii"
Pre deti rodičov, ktorí v súvislosti s novým koronavírusom pracujú v 12-hodinových či celodenných zmenách, spúšťa mesto Košice službu domácej starostlivosti a vyučovania.
viac
12.05.2020
Projekt "teleškoly" stále žije, problémom sú však financie
Projekt "teleškoly", ktorý chcelo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR spustiť počas obdobia, keď sa žiaci vzdelávajú dištančnou formou, sa zatiaľ nepodarilo zrealizovať.
viac
22.05.2020
Spišská Nová Ves otvorí materské a základné školy za špecifických podmienok
Spišská Nová Ves od 1. júna otvára materské a základné školy, ktoré sú v jej zriaďovateľskej pôsobnosti, za špecifických podmienok. Rozhodol o tom krízový štáb mesta v súvislosti s postupným uvoľňovaním opatrení v rámci štvrtej fázy. Informovala o tom pracovníčka pre styk s médiami Edita Gondová.
viac
11.11.2020
Pre žiakov 1. stupňa ZŠ bude opäť pokračovať televízne vyučovanie
Štátny pedagogický ústav (ŠPÚ) v spolupráci s RTVS a neziskovou organizáciou Indícia spúšťa od stredy 11. novembra opäť televízne vysielanie pre žiakov 1. stupňa základných škôl (ZŠ) pod názvom Školský klub.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %