Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
12.08.2024 02:10

MŠVVaM: Na budovanie nových kapacít v ZŠ je k dispozícii 69 miliónov eur


Ilustračná snímka, zdroj: Školský portál


Na budovanie nových kapacít v základných školách (ZŠ) je k dispozícii 69 miliónov eur. Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR zvýšilo finančné prostriedky o dodatočných 16 miliónov eur oproti predchádzajúcej alokácii.


Financie budú pridelené žiadateľom, ktorí podali žiadosť do uzavretia výzvy a boli na rezervnom zozname. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu rezortu.

"Dodatočných 16 miliónov eur pomôže zvýšiť počet miest v školách po celom Slovensku. Školy dostanú prostriedky na to, aby vybudovali nové moderné a kvalitné priestory na vzdelávanie," uviedol minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) s tým, že financovanie školstva je ich prioritou.         

Výzva z Plánu obnovy a odolnosti SR, ktorá bola spustená v auguste 2022, sa podľa rezortu ukázala ako veľmi žiadaný nástroj na riešenie nedostatku miest v ZŠ. "Až 43 žiadateľov predložilo svoje projekty, z ktorých 37 splnilo prísne kritériá a získalo financie na realizáciu. Vysoký záujem však rýchlo vyčerpal pôvodne vyčlenené prostriedky, čo viedlo k ich zvýšeniu," podotklo MŠVVaM.         

Ako skonštatovalo, väčší rozpočet dokáže pokryť potreby všetkých žiadateľov, ktorí splnili podmienky. Zvýšenie financovania podľa neho znamená, že ešte viac škôl vrátane tých z Bratislavského samosprávneho kraja, kde je nedostatok kapacít najakútnejší, bude môcť rozšíriť kapacity a poskytnúť kvalitné vzdelanie pre viac žiakov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.06.2020
Otvorenie prvého úseku cyklochodníka v Leviciach
Symbolicky na Svetový deň bicyklov dňa 3. júna sa uskutočnilo slávnostné otvorenie cyklochodníka na Pereckej ulici v Leviciach.
viac
25.09.2020
Mesto získalo na modernizáciu učební ZŠ viac ako jeden milión eur
Mesto Žilina získalo viac ako jeden milión eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na modernizáciu odborných učební základných škôl (ZŠ).
viac
21.01.2022
V Bratislavskom kraji pribudne vyše 3 000 nových miest pre školákov
Vyše 3 000 nových miest pre školákov v Bratislavskom samosprávnom kraji vznikne vďaka podpore z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). Podporu získalo spolu 15 projektov v mestských častiach hlavného mesta a v obciach v kraji.
viac
18.03.2022
Envirorezort zvyšuje financie na budovanie a rozšírenie kapacít kompostární
Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR zvyšuje financie na budovanie nových kompostární alebo na rozšírenie kapacít. Na zhodnocovanie bioodpadu by tak mohlo ísť 48 miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %