Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
29.03.2019 03:30

Mladí kresťania sa stretnú pod Zoborom na Diecéznom stretnutí mládeže


Ilustračná snímka (tasr)


Mladí kresťania sa zídu v Nitre na Diecéznom stretnutí mládeže P.S. 2019 – Pretvárame svet. Stretnutie sa uskutoční od 5. do 7. apríla. Aktivity budú sústredené najmä do nitrianskych kostolov v centre mesta a časť i do Divadla Andreja Bagara.


Sväté omše, modlitby, adorácia, svedectvá, hudobné vstupy, osobné rozhovory či workshopy budú sústredené v Piaristickom kostole svätého Ladislava, v kostolíku svätého Michala Na Vŕšku, v kláštornom kostole na Farskej ulici a v hradnej Katedrále, informoval hovorca Biskupstva Nitra Miroslav Lyko. V divadle si v sobotu 6. apríla popoludní budú môcť účastníci stretnutia pozrieť divadelné predstavenie Spomeň si na mňa v podaní žiakov miestneho cirkevného Gymnázia svätého Cyrila a Metoda. Následne sa budú môcť zúčastniť na evanjelizačnom večere s názvom Pretvárame Svet 2019 alebo Priamo do Srdca.       

Záštitu nad podujatím prevzal nitriansky biskup Viliam Judák, ktorý bude v spoločenstve mladých kresťanov počas celého víkendu. V nedeľu 7. apríla bude v Katedrále – Bazilike svätého Emeráma predsedať svätej omši.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.06.2016
K ruinám Zoborského kláštora vedie nový náučný chodník
Na nitrianskom Zobore vznikol nový náučný chodník, ktorý vedie k ruinám Zoborského kláštora. Náučný chodník vybudovali aktivisti zo Zoborského skrášľovacieho spolku.
viac
16.09.2016
Dni európskeho kultúrneho dedičstva sa ponesú v duchu hesla Pamiatky a my
Výstavy, exkurzie a rôzne kultúrne akcie budú súčasťou Dní európskeho kultúrneho dedičstva v Nitre. Prvým podujatím bude výstava Svetové dedičstvo na Slovensku.
viac
17.12.2017
Biskupstvo Nitra chce postaviť lanovku na Zobor za milión eur
Rímskokatolícka cirkev Biskupstvo Nitra chce postaviť novú kabínkovú lanovku na Zobor. S výstavbou plánuje začať v budúcom roku, prevádzku lanovky plánuje spustiť v roku 2019.
viac
09.10.2019
Mesto Nitra v prvej polovici roka hospodárilo s niekoľkomiliónovým prebytkom
Mestu Nitra sa darilo v prvej polovici roka 2019 dosiahnuť kladný hospodársky výsledok. Podľa údajov z nitrianskej radnice dosiahol celkový prebytok rozpočtu k 30. júnu sumu 8,2 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %