Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
14.10.2024 09:00

Ministerstvo školstva vyhlasuje výzvu na podporu celoživotného vzdelávania


Obrázok zdroj: YouTube


Ministerstvo školstva Slovenskej republiky vyhlásilo novú dopytovo-orientovanú výzvu s názvom „Rozvoj základných zručností dospelých – cesta k inklúzii a zamestnateľnosti“, zameranú na podporu celoživotného vzdelávania.


S alokáciou 6 miliónov eur z prostriedkov Európskej únie, ide o výzvu s cieľom posilniť čitateľskú, matematickú a digitálnu gramotnosť u jednotlivcov vo veku 16 až 65 rokov. Tieto kľúčové zručnosti sú nevyhnutné na úspešné fungovanie v modernom pracovnom prostredí i každodennom živote. Iniciatíva je súčasťou priority 4P3 „Zručnosti pre lepšiu adaptabilitu a inklúziu“, a jej realizácia podporí zvýšenie zamestnateľnosti, sociálnu inklúziu a rovnosť príležitostí u osôb s nízkym vzdelaním (ISCED 1/2).

Oprávnenými žiadateľmi sú organizácie zamerané na rozvoj základných zručností prostredníctvom individuálnych a skupinových aktivít, ktoré prispejú k zlepšeniu kvality života a zníženiu spoločenskej marginalizácie nízkokvalifikovaných osôb.

Prečítajte si podrobnejšie informácie.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2017
Výzva na predkladanie žiadostí o grant Fondu pre azyl, migráciu a integráciu
Ministerstvo vnútra SR ako zodpovedný orgán fondov pre oblasť vnútorných záležitostí vyhlásilo dňa 4. apríla 2017 otvorenú výzvu na predkladanie žiadostí o grant Fondu pre azyl, migráciu a integráciu.
viac
25.08.2017
Úrad vlády vyčlenil na podporu regiónov viac ako milión eur
Úrad vlády Slovenskej republiky informuje širokú verejnosť, že na webovom sídle www.nro.vlada.gov.sk vyhlásil a zverejnil Výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti podpory regionálneho rozvoja.
viac
11.08.2020
V TSK podporí rezort školstva 24 letných škôl celkovou sumou 32 500 eur
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR podporí v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) projekty letných škôl v 24 školách celkovou sumou 32 500 eur. Informoval o tom rezort školstva na svojej webovej stránke.
viac
12.11.2020
Rezort školstva už odoslal peniaze na digitálne vybavenie škôl
Rezort školstva informuje, že viac ako 6 miliónov eur na digitálnu techniku už odišlo do škôl. Pokiaľ školy peniaze nedostali je potrebné sa obrátiť na zriaďovateľa, prípadne VÚC či okresný úrad.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %