Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
26.06.2017 11:11

Mimoriadne vyhlásenie starostu Rače


Ilustrčaná snímka.


Vzhľadom na mimoriadnu situáciu, ku ktorej došlo v sobotu 24. júna vo vinohradoch nad Krasňanmi a Račou, som sa rozhodol vypísať finančnú odmenu 1000 eur z vlastných prostriedkov na odhalenie a usvedčenie podpaľača.


Stačilo málo a okrem zničených vinohradov a uhynutej zveri mohli na požiar doplatiť životom alebo zdravím aj ľudia. Ani nechcem pomyslieť na to, čo by sa dialo, keby sa v mieste šírenia plameňov nachádzali hrajúce sa deti... Všetky indície, prípady z nedávnej minulosti, okolnosti vzniku požiarov a tiež lokalita, v ktorej k nim dochádza nasvedčujú, že ide o jedného a toho istého páchateľa, ktorého skrátke vzrušuje pohľad na šíriace sa plamene. Som presvedčený, že naša všímavosť je najspoľahlivejším preventívnym nástrojom pri odhaľovaní páchateľov podobných činov. Preto sa obraciam na verejnosť, aby akékoľvek poznatky, dôkazy, fotografie či iné indície o aktuálnom skutku ako aj tých z minulosti v oblasti Rinzle, Vtáčky, Špígle, resp. v okolí Úžin, Kadnárovej a Hečkovej ulice poskytli polícii. Vypísaná odmena bude mnou osobne vyplatená ohlasovateľovi (ohlasovateľom) resp. svedkovi (svedkom) po usvedčení toho, kto je za vzniknutý požiar a následné škody zodpovedný. Miestny úrad Bratislava - Rača v najbližších dňoch v spolupráci s vinohradníkmi, vlastníkmi pozemkov, poľovníckym združením a dotknutými inštitúciami vypracuje návrh na sériu opatrení, ktoré zabránia alebo aspoň zamedzia opakovaniu sa tejto situácie prípadne pomôžu k obmedzeniu možných škôd. Vopred ďakujem všetkým, ktorým nie je osud našich vinohradov, ale ani životov a zdravia ľudí ľahostajný.

Zdroj: https://www.raca.sk/mimoriadne-vyhlasenie-starostu-race/

Autor: Peter Pilinský, starosta MČ Bratislava-Rača


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2016
Nedobudované komunikácie brzdia rozvoj celého regiónu
V Krásne nad Kysucou sa vo štvrtok 17. marca uskutočnil snem starostov a primátorov miest Združenia miest a obcí Kysúc pod vedením jeho predsedu Jozefa Grapu.
viac
26.04.2016
V Rači začína projekt Adoptuj si ihrisko
Občania teraz majú možnosť adoptovať si niektoré z verejných detských ihrísk a stať sa ich správcami.
viac
28.06.2016
Rača upozorňuje na riziko vzniku požiarov, obáva sa situácie z minulého roku
Mestská časť Rača chce v súvislosti s horúčavami vystríhať obyvateľov Rače a návštevníkov okolitých vinohradov a lesov pred požiarmi, ktoré sa po minulom roku stali mementom pre všetkých Račanov.
viac
05.04.2018
Boj proti čiernym stavbám vo vinohradoch v Rači sa posunul do novej fázy
Okresný úrad Bratislava v odvolacom konaní potvrdil v poradí druhé rozhodnutie račianskeho stavebného úradu o odstránení stavieb v lokaloite Fixle.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %