Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
12.12.2023 07:50

Mimoriadne online rokovanie komory miest a komory obcí ZMOS


Snímka z mimoriadneho online rokovania


Mimoriadne rokovanie komory miest a komory obcí ZMOS sa uskutočnilo po spoločnom rokovaní ZMOS s Ministerstvom financií SR, rokovaní ZMOS so Združením SK8 a následnom spoločnom tlačovom brífingu ZMOS a SK8.


Na online zasadnutí komory miest a komory obcí, na ktorom sa zúčastnila viac ako stovka členov komôr, informoval predseda ZMOS Jozef Božik a výstupoch z rokovania s Ministerstvom financií SR k rozpočtu verejnej správy na roky 2024 až 2026. Rokovania za ZMOS sa zúčastnili aj ďalší členovia Predsedníctva ZMOS, a to prvá podpredseda Martin Červenka a podpredsedovia komory miest Martin Chren a Vladimír Maňka. 

„Na spoločnom rokovaní sme si vypočuli aktuálnu situáciu v pripravovanom rozpočte verejnej správy na nasledujúci rok. Situácia nie je priaznivá, je vážna“, informoval predseda ZMOS po spoločnom stretnutí s Ministerstvom financií SR.

Ďalej uviedol, že Ministerstvo financií SR pozorne vníma požiadavky ZMOS a hľadá spôsob ako samosprávam pomôcť. Zo strany ministerstva bol deklarovaný záujem pomôcť, čo je pre ZMOS dôležité. Konkrétna podoba pomoci bude známa v nasledujúcich dňoch. Dôležité je aj uviesť, že ZMOS vnímajú ako rešpektovanú autoritu s ktorou chcú spolupracovať. 

Rokovanie vlády SR o štátnom rozpočte na nasledujúci rok sa uskutoční v utorok 12. 12. 2023 na výjazdovom rokovaní vlády SR v Trenčíne.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2021
Rokovalo predsedníctvo Združenia miest a obcí Liptova
Prostredníctvom videokonferencie sa v piatok 15. januára 2021 uskutočnilo zasadnutia predsedníctva Združenia miest a obcí Liptova, ktoré zvolal jeho predseda a primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.
viac
27.04.2022
Stretli sa zástupcovia samospráv z Horného Považia
Pracovné rokovanie snemu Regionálneho združenia miest a obcí Horného Považia, ktoré má bezmála 50 členov, zvolal a viedol jeho predseda a primátor mesta Žilina Peter Fiabáne. Pozvanie medzi kolegov zo samospráv prijal aj predseda ZMOS Branislav Tréger.
viac
11.09.2023
Zajtra bude rokovať Rada ZMOS a jej komory – komora miest a komora obcí
Rokovanie Rady ZMOS a jej obidvoch komôr – komory miest a komory obcí sa uskutoční dnes 12. 9. 2023 na Štrbskom plese. Súčasťou rokovania Rady ZMOS bude aj účasť ministra investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie k eurofondom a problematike regionálneho rozvoja.
viac
07.12.2023
Komuniké z rokovania Rady Združenia miest a obcí Slovenska
Rada Združenia miest a obcí Slovenska v zastúpení 133 predstaviteľov členských miest a obcí delegovaných 62 regionálnymi združeniami miest a obcí v území na sa zišla na zasadnutí vo Zvolene, ktoré sa uskutočnilo 5. - 6. decembra 2023.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %