Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
18.12.2023 09:55

MHTH spustil prihlasovanie do programu Skúsenosť vs. Mladosť


Ilustračný obrázok, zdroj: skusenostvsmladost.sk


MH Teplárenský holding (MHTH) spustil prihlasovanie do druhého ročníka programu Skúsenosť vs. Mladosť. Základné školy (ZŠ) a stredné školy (SŠ) sa môžu prihlásiť do 11. februára. TASR o tom informovala manažérka komunikácie a marketingu spoločnosti Andrea Devánová.


Program Skúsenosť vs. Mladosť vznikol s cieľom prehĺbiť v mladých ľuďoch záujem o štúdium technických smerov, o energetiku a upriamiť pozornosť na dosah konania človeka voči planéte. Zámerom je tiež ukázať im, čo znamená práca vo výrobnom odvetví.         

Súčasťou programu sú okrem vzdelávacích súťaží aj organizácia prednášok, exkurzií, ponuka praxí pre SŠ a vysoké školy, spolupráca a pomoc pri diplomových prácach či mentoring. Novinkou tohto roka je ročný rotačný trainee program.         

Témou aktuálneho ročníka programu pre ZŠ je Ako sa teplo dostáva k nám domov a ako by to mohlo byť v roku 2050? Pre stredné školy je témou Teplo a odpad - neprepáľme si budúcnosť.         

"Chceme zapojených žiakov a študentov podporiť v ich štúdiu, zvedavosti, kreativite, ponúknuť im priestor prísť s vlastnými nápadmi a ukázať im, ako môžu získané vedomosti zúročiť v praxi," uviedla riaditeľka pre ľudské zdroje MHTH Dana Miňová.         

Do 15. apríla majú študenti SŠ odovzdať svoje projekty. Žiaci ZŠ zase do 30. apríla. Úspešné tímy budú prezentovať svoje projekty na online stretnutiach koncom apríla. Víťazi, zapojené školy a učitelia získajú aj ceny.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2018
Trnavská župa pripravila stážový program pre vysokoškolákov
Trnavská župa spustila začiatkom novembra vysokoškolský stážový program. Jeho ambíciou je priblížiť študentom kompetencie samosprávnych krajov a ich teoretické poznatky doplniť praktickými skúsenosťami.
viac
29.09.2020
Žiakom základných škôl budú pomáhať študenti pedagogiky
Žiakom základných škôl, ktorí vypadli zo vzdelávania počas pandémie koronavírusu pomôžu s doučovaním študenti vysokých škôl.
viac
25.03.2022
Trnavský kraj i mesto Hlohovec prijmú stážistov na svoje úrady
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) spustil platený stážový a mentoringový program s názvom Mladí na úrade, v rámci ktorého vytvára príležitosť pre vysokoškolákov na získanie praxe a pracovných návykov už počas štúdia.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %