Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
29.09.2020 03:10

Žiakom základných škôl budú pomáhať študenti pedagogiky


Ilustračná snímka.


Žiakom základných škôl, ktorí vypadli zo vzdelávania počas pandémie koronavírusu pomôžu s doučovaním študenti vysokých škôl.


Nový program rezortu školstva zastreší päť pedagogických fakúlt z celého Slovenska. Základné školy sa môžu prihlasovať do programu doučovania priebežne cez portál Učíme na diaľku do 31. októbra 2020.

Štátny pedagogický ústav v spolupráci s pracoviskami pedagogických fakúlt spúšťa program doučovania žiakov základných škôl s ťažkosťami v učení, spôsobenými pandémiou COVID-19.

Ministerstvo školstva, Štátny pedagogický ústav a päť vysokých škôl bude spolupracovať na programe doučovania, ktorého cieľom je pomôcť žiakom a žiačkam základných škôl s ťažkosťami v učení, ktoré im spôsobila pandémia Covid-19. V školskom roku 2019/2020 vznikli v dôsledku prerušeného vyučovania na základných školách medzi žiakmi rozdiely vo vedomostiach a spôsobilostiach. Spolupráca rezortu školstva a vysokých škôl by mala prispieť k zmierneniu negatívnych dopadov pandémie na budúcu vzdelávaciu dráhu žiakov.

Na programe bude participovať päť fakúlt verejných vysokých škôl:

- Pedagogická fakulta Katolíckej univerzity v Ružomberku,

- Pedagogická fakulta Prešovskej univerzity v Prešove,

- Pedagogická fakulta Trnavskej univerzity v Trnave,

- Fakulta sociálnych vied a zdravotníctva Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre,

- Fakulta stredoeurópskych štúdií Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre.

Vysoké školy budú odborne viesť študentov, aby bola počas programu doučovania zabezpečená kvalita výučby žiakov. ŠPÚ pomôže s organizovaním vzdelávania pre vysokoškolákov za účelom zvyšovania ich pedagogických kompetencií.

Základné školy sa môžu prihlasovať do programu doučovania priebežne cez portál Učíme na diaľku do 31. októbra 2020. Štátny pedagogický ústav následne oznámi vysokým školám počty prihlásených škôl a žiakov a vysoké školy určia študentov, ktorí zabezpečia deťom doučovanie.

Bližšie informácie sa dočítate TU

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.10.2020
Do kampane Do školy na bicykli sa zapojilo 238 škôl z celého Slovenska
V poradí šiesty ročník kampane Do školy na bicykli priniesol aj napriek pandemickej situácii rekordnú účasť škôl. Do kampane sa zapojilo 238 materských, základných či stredných škôl z celého Slovenska.
viac
23.11.2020
Edu TV - databáza krátkych video hodín pre žiakov ZŠ
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR spúšťa projekt, ktorý pomôže učiteľom a žiakom zvládnuť vzdelávanie dištančnou formou počas zatvorenia škôl. Edu TV bude databázou krátkych video hodín pre žiakov základných škôl.
viac
14.01.2021
Hľadajú sa učitelia 1. stupňa ZŠ na tvorbu vzdelávacích videí
Štátny pedagogický ústav v spolupráci s rezortom školstva vytvára databázu krátkych vzdelávacích videí a hľadá učiteľov a učiteľky pre predmety 1. - 5. ročníka základných škôl s vyučovacím jazykom slovenským, s vyučovacím jazykom národnostnej menšiny a školy s vyučovaním jazyka národnostnej menšiny.
viac
27.07.2021
Rezort školstva podporí v rámci letných škôl 419 základných a 34 stredných škôl
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR podporí v rámci letných škôl 419 základných a 34 stredných škôl. Vlani bolo podporených 244 škôl.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %