Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
28.06.2023 08:25

Mestský úrad sa presťahoval do nových priestorov bývalej školy


Snímka zdroj: (staratura.sk).


Mestský úrad v Starej Turej má od pondelka (26. 6.) nové sídlo. Radnica z vlastných zdrojov zrekonštruovala budovu bývalej strednej školy za 1,8 milióna eur. Informoval o tom Miroslav Krč z kancelárie primátora mesta.


Radnica sa presťahovala do moderných administratívnych priestorov s klientskym centrom. V zrekonštruovanej budove je 34 kancelárskych priestorov a ekologicky poňatá zelená strecha. Budova od začiatku 90. rokov minulého storočia prestala slúžiť ako škola a chátrala. Súčasťou bývalej strednej priemyselnej školy elektrotechnickej bol aj internát. Radnica ho zrekonštruovala, vznikli v ňom nájomné byty.

Podľa primátora Starej Turej Leopolda Barszcza projekt rekonštrukcie školy na moderné priestory mestského úradu pripravovali niekoľko rokov.

"Nové priestory mestského úradu nás posúvajú do iných sfér pracovného prostredia pre zamestnancov. V nových kanceláriách dominuje svieži a moderný štýl, ktorý zabezpečuje príjemné pracovné prostredie pre každého úradníka," spresnil primátor.

Ako dodal, pôvodná budova mestského úradu nezostane nevyužitá. Po rekonštrukcii sa z nej v budúcnosti stane zariadenie pre seniorov. V súčasnosti takýmto zariadením mesto nedisponuje a cielenou prestavbou pôvodnej budovy úradu, dostanú priestory nový, funkčný a krajší vzhľad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.10.2017
V Pliešovciach tento rok najviac investovali do obnovy vyše storočného úradu
Najväčšia investícia pliešovskej samosprávy v tomto roku smeruje do budovy obecného úradu. Na viac ako storočnej budove v týchto dňoch vrcholia práce, ktoré majú znížiť jej energetickú náročnosť. Obec na projekt získala nenávratný finančný príspevok z eurofondov.
viac
17.12.2017
Stavebné práce na budove mestského úradu potrvajú necelý rok
Začali sa stavebné práce na budove Mestského úradu v Šali, ktorých cieľom je zníženie energetickej náročnosti budovy. Už je viditeľné aj miesto, kde vybudujú výťah.
viac
15.02.2020
Komunikáciu s radnicou má uľahčiť nové klientske centrum
Obyvateľom Dubnica nad Váhom by ešte v tomto roku malo začať slúžiť nové klientske centrum. Vzniknúť má rekonštrukciou vstupných priestorov v budove mestského úradu.
viac
22.08.2020
Mesto opravuje poškodenú zadnú fasádu budovy radnice
Mesto Levice upozorňuje občanov, aby na vstup do budovy mestského úradu dočasne nevyužívali zadný vchod z Holubyho ulice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %