Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
25.03.2024 12:55

Mestskí policajti v Dubnici nad Váhom preukázali, že sú ľudia na svojom mieste


Ilustračná snímka: mesto Dubnica nad Váhom


Dubnickí policajti si pripisujú jeden úspešný zákrok za druhým. Len nedávno sme informovali o dolapení páchateľa, ktorý sa ulakomil na zvislé dopravné značenie, o niekoľko týždňov neskôr dávame do pozornosti odhalenie zlodeja. Ním odcudzené veci sa našli a boli vrátené majiteľke.


Nepríjemná udalosť sa stala v priestoroch polikliniky v Dubnici nad Váhom. Ako informoval náčelník mestskej polície Milan Turza, poškodenú okradol neznámy muž. „Odcudzil jej z kabelky mobilný telefón, peňaženku s finančnou hotovosťou 300 eur a dokladmi. Na miesto sa dostavila hliadka MsP Dubnica nad Váhom, ktorá vec preverila a začala pátrať po páchateľovi a odcudzených veciach,“ ozrejmil. Skutok sa podarilo vyriešiť vďaka kamerovému systému mesta a osobnej znalosti príslušníkov mestskej polície. „Vypátrali sme páchateľa aj odcudzené veci, ktoré si síce ukryl, no mestská polícia úkryt odhalila,“ uzavrel náčelník s tým, že veci boli bezodkladne vrátené poškodenej.

„Preukázali, že sú ľudia na svojom mieste. Pri krádeži mojej peňaženky a telefónu ani na chvíľu nezaváhali. Z každého ich kroku bolo zrejmé, že konajú svedomite a oddane povolaniu. Ešte raz veľká úprimná vďaka za úsilie a prácu policajtov, ktorá má vplyv na život v Dubnici,“ uvádza v ďakovnom liste poškodená. „Aj ja sa pripájam a rád by som vyjadril veľkú vďaku Mestskej polícii v Dubnici nad Váhom za ich nasadenie a angažovanosť. Je dôležité, aby sme pozornosť upriamovali aj na tieto záslužné skutky, ktorých má mestská polícia na svojom konte neúrekom a páchateľov vždy adekvátne potrestá. Bezpečnosť v meste je jedným z hlavných aspektov spokojného života v Dubnici nad Váhom,“ povedal primátor mesta Peter Wolf.

Ako predchádzať krádežiam? Mestská polícia pripravila niekoľko užitočných rád a tipov:

- buďte ostražití a pozorní,

- majte svoju batožinu, tašku, mobilné telefóny, doklady vždy pod dohľadom,

- nenoste so sebou väčší finančný obnos,

- peniaze a bankomatovú kartu majte vždy pri sebe, čo najbližšie k telu,

- nenechávajte si peniaze a drahé veci v odložených veciach, kabátoch a bundách,

- ak opúšťate čakáreň u lekára, vezmite si peniaze, doklady a cenné veci so sebou,

- pozor na vreckové krádeže, ktoré sa odohrávajú prevažne na miestach s väčšou koncentráciou ľudí,

- v nákupných centrách či obchodných domoch neodkladajte tašku do nákupného vozíka,

- zlodeji „pracujú“ často v skupinách a krádež býva väčšinou nespozorovaná,

- vďaka šikovnosti zlodejov a nepozornosti občanov sa na krádež príde až oveľa neskôr a na úplne inom mieste, čo znemožňuje ich dolapenie.

Autor: (ts-MsÚ Dubnica n/V)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.02.2020
V Dubnici nad Váhom prebieha čistenie smetných nádob
S čistením nádob na sklený odpad začali technické služby mesta TSM Dubnica nad Váhom, s. r. o., v pondelok 17. februára 2020. Ako prvé prišli na rad kontajnery na sídlisku Centrum I, ktoré boli najviac znečistené a zájdené.
viac
14.08.2020
Cyklojazdu z Dubnice nad Váhom do Otrokovíc presunuli na september
Športové podujatie, počas ktorého poputujú obyvatelia Dubnice nad Váhom do moravského partnerského mesta Otrokovice, si svoje miesto v kalendári napokon nájde aj v tomto roku. Pandémia narušila pôvodné plány zrealizovať cyklojazdu v tradičnom júnovom termíne, na bicykle preto nasadnú 26. septembra.
viac
08.05.2021
Registrácia do projektu Do práce na bicykli v Dubnici opäť otvorená
Mesto Dubnica nad Váhom už tretí rok v poradí ponúka priaznivcom cyklistiky možnosť zapojiť sa do národnej kampane pod jeho hlavičkou.
viac
27.05.2021
Dubnica získala na výstavbu cyklotrasy viac ako 824-tisíc eur
Nový cyklistický chodník s dĺžkou 2,9 km prepojí mesto Dubnica nad Váhom napojením zo Štúrovej ulice s mestskou časťou Prejta bezpečným aj atraktívnym spôsobom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %