Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
16.03.2019 11:35

Mestské múzeum predstaví krásu slovenských národných parkov


Ilustračná snímka, zdroj: Info Zlate Moravce


Krásu prírody národných parkov, jaskýň, vzácnych chránených rastlín a živočíchov predstaví výstava Národné parky, Biodiverzita Slovenska. Sprístupnená bude v Mestskom múzeu v Zlatých Moravciach, ktoré je pobočkou Ponitrianskeho múzea.


Výstava ponúkne návštevníkom možnosť nahliadnuť prostredníctvom fotografií na prírodné krásy, ktoré bežní turisti obvykle nemajú možnosť sledovať priamo v prírode. „Slovensko je jednou z krajín, ktorá sa môže pochváliť neopísateľnou nádherou prírody. Ročne priláka množstvo turistov, ktorí sú očarení jej krásou a po návšteve si odnášajú so sebou nezabudnuteľné spomienky. Ale vzhliadnuť vzácne rastliny a živočíchy obývajúce rôzne biotopy či tajomné jaskyne, nie je dopriate každému. Umožní to však výstava Národné parky, Biodiverzita Slovenska, ktorá v Mestskom múzeu v Zlatých Moravciach potrvá do 14. mája," uviedla PR manažérka Ponitrianskeho múzea Ľubica Packová-Zahradárová.       

Ako pripomenula, vzácne fotografie vystavené v múzeu boli prvýkrát prezentované v sídle Európskej komisie v Bruseli. "Štátna ochrana prírody Slovenskej republiky ich pripravila v spolupráci s Ministerstvom životného prostredia s cieľom prezentovať ochranu prírody, podčiarknuť dôležitosť chránených území a zohľadňovať nároky na ochranu biodiverzity, ktorá je globálnym problémom," dodala Packová-Zahradárová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2016
Na nádvorí Migazziovského kaštieľa sa bude variť slivkový lekvár
Tradíciu jeho varenia, ktorá sa pomaly vytráca z domácností, oživí 9. septembra Mestské múzeum v Zlatých Moravciach, pobočka Ponitrianskeho múzea v Nitre. O kultúrny program sa postará spevácky súbor Kolovrátok z Prílep.
viac
13.06.2018
Milovníci ľudových piesní sa zídu v Parku Janka Kráľa
V Parku Janka Kráľa v Zlatých Moravciach sa v nedeľu 17. júna zídu milovníci ľudových piesní, aby si zaspievali spoločne s folklórnymi súbormi. Podujatie s názvom Zaspievaj si ľudovku naživo v parku organizuje tamojšie Mestské múzeum, ktoré je pobočkou Ponitrianskeho múzea.
viac
23.07.2021
Odborná diskusia k reforme ochrany prírody
Ministerstvo životného prostredia spolu s ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR rozbehlo odborné diskusie po slovenských národných parkoch k systémovým zmenám v ochrane prírody, najmä k prevodu správy štátnych lesných pozemkov v národných parkoch pod správu Štátnej ochrany prírody SR.
viac
22.02.2022
Vlastivedné múzeum predstavuje deväť národných parkov Slovenska
Informácie o prírodných a kultúrnych hodnotách deviatich národných parkov prináša výstava Národné parky Slovenska. Pripravilo ju Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici v spolupráci so Slovenským múzeom ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %