Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
06.08.2020 01:05

Mestská informačná kancelária predstavila turistický systém a nové logo


Mestská informačná kancelária (MIK) v Poprade. Ilustračná snímka, zdroj: aices.sk/informacneCentra


Komplexný turistický systém mesta s novým logom predstavila v stredu Mestská informačná kancelária (MIK) v Poprade. Má prispieť k prezentácii cestovného ruchu v meste a zároveň uľahčiť návštevníkom plánovanie dovolenky.


Nové logo lupeňmi kvetov symbolicky pokrstili riaditeľka MIK Lucia Pitoňáková a primátor mesta Anton Danko.     

"Hlavným dôvodom, prečo sme vytvorili nový turistický systém mesta Poprad a taktiež ho doplnili novým logom VisitPoprad.sk, bolo predovšetkým to, že turistická webstránka mesta Poprad vznikla v roku 2014. Bola už pomerne zastaraná, skutočne si to vyžadovalo jej vynovenie. Avšak dostali sme ponuku nezostať pri webstránke, ale spraviť celý turistický systém," uviedla Pitoňáková. Komplexný turistický systém mesta pozostáva z novej webstránky, ktorá je prepojená so samostatným plánovačom a tiež s aplikáciou pre mobilné zariadenia.       

"Turistické stránky v podstate akoby len informovali návštevníka, ale nerobia žiadnu akciu, nesprevádzajú ho. Človek si otvára ďalší prehliadač a hľadá úplne mimo oficiálnej stránky. Náš pohľad je taký, že úvodný portál by mal zaujať emóciou, dať nejaké základné informácie, potom posunúť človeka do plánovača, aby si naplánoval celý svoj výlet, pozrel, aké bude počasie, aby videl body záujmu v okolí a mohol si to online rezervovať," povedal Lukáš Bednár zo spoločnosti, ktorá turistický systém realizovala. Posledným krokom je podľa jeho slov možnosť stiahnuť si do mobilného zariadenia aplikáciu.       

Základným grafickým motívom loga, ktoré MIK predstavila, je GPS značka, ktorá mesto Poprad vykresľuje ako cieľovú destináciu. Hlavný GPS symbol predstavuje centrum mesta, zároveň je prepojený s ďalšími menšími rôzne usporiadanými GPS značkami, ktoré symbolizujú jednotlivé mestské časti. Pestrofarebné body vnútri GPS značiek odrážajú pestrosť voľnočasových možností v meste a rozmanitosť jeho mestských častí.       

"Sľubujeme si, že to bude prehľadnejšie a ľudia sa stotožnia s novým logom. Tak ako prezentovala riaditeľka MIK, logo symbolizuje nielen centrum Popradu, ale aj všetky mestské časti. Verím, že nový systém pomôže návštevníkom sa zorientovať v meste a spoznať jeho pamiatky," dodal primátor.       

MIK eviduje za júl 55-percentnú návštevnosť oproti rovnakému obdobiu minulého roka. Podľa Pitoňákovej bol však minuloročný júl počtom vybavených osôb 6092 rekordným od vzniku MIK.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.07.2017
Obec Spišské Bystré vyhlásila súťaž na nové logo
Do súťaže sa môžu zapojiť všetci občania Slovenskej republiky, bez ohľadu na vek. Súťaž prebieha do 31. júla 2017.
viac
24.11.2020
V Prešove vypravil DP na cesty desať nových trolejbusov
Desať nových trolejbusov vypravil v pondelok na cesty Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP). Ako uviedol hovorca mesta Vladimír Tomek, vozidlá nahradia niektoré staršie trolejbusy, ktoré zostanú v zálohe.
viac
24.03.2021
Mesto Martin hľadá grafikov, ktorí vytvoria nové logo regiónu Turiec
Mesto Martin a Turisticko-informačná kancelária (TIK) mesta Martin hľadajú profesionálnych alebo amatérskych grafikov, ktorí vytvoria nové logo pre región Turiec. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.
viac
06.12.2022
V MHD pribudli štyri nové autobusy, SAD pokračuje v obnove vozového parku
V popradskej mestskej hromadnej doprave (MHD) pribudli štyri nové autobusy. Slovenská autobusová doprava (SAD) Poprad ich odovzdala do prevádzky tento týždeň, ide o vozidlá s ekologickými motormi, spĺňajúcimi normu Euro 6.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %