Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
30.08.2022 11:40

Mesto získalo takmer 433 000 eur na obnovu chodníkov na Farskej lúke


Ilustračná snímka.


Mesto Fiľakovo v okrese Lučenec bolo úspešné so žiadosťou o dotáciu na komplexnú obnovu všetkých chodníkov na sídlisku Farská lúka a v časti Daxnerovej ulice. Samospráva na projekt získala z eurofondov takmer 433 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová.


V rámci projektu plánuje mesto zrekonštruovať všetky hlavné i prepojovacie chodníky medzi bytovkami, obnovovať sa budú aj prístupy do vchodov. V súčasnosti sa pracuje na príprave zmluvy na poskytnutie dotácie.

"Keď bude zmluva hotová, pošleme pripravenú projektovú dokumentáciu na kontrolu, po nej vyhlásime verejné obstarávanie na zhotoviteľa. Výsledky obstarávania by mali byť zrejmé do januára a s prácami budeme môcť začať na jar budúceho roka," priblížil primátor mesta Attila Agócs.

Chodníky na sídlisku Farská lúka sú podľa samosprávy v súčasnosti v nevyhovujúcom stave a ich konštrukcia je v niektorých úsekoch porušená až do podkladovej vrstvy. "V tejto lokalite mala samospráva desaťročia veľký investičný dlh. Vedeli sme, že aj obnova chodníkov je pre obyvateľov sídliska veľmi dôležitá, preto sme hľadali možnosti, ako takúto nákladnú investíciu zrealizovať," dodal primátor.

Na sídlisku Farská lúka vo Fiľakove žije približne 1800 obyvateľov. Projekt obnovy chodníkov v tejto lokalite vznikol v rámci iniciatívy Catching-Up Regions, v ktorej samospráva spolupracuje s Banskobystrickým samosprávnym krajom a Svetovou bankou.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.07.2020
Fiľakovo dokončuje obnovu podhradia
Samospráva Fiľakova v okrese Lučenec v tomto období dokončuje revitalizáciu podhradia Fiľakovského hradu, na ktorú dostala dotáciu v rámci cezhraničného projektu v programe Interreg.
viac
16.07.2021
Fiľakovo plánuje komplexne obnoviť vnútroblok v centre mesta
Obnova okolia mestských sídlisk, ktoré boli vybudované za bývalého režimu a už nespĺňajú požiadavky dnešného života, je aktuálnou témou v mnohých samosprávach.
viac
02.03.2022
Fiľakovo chce rekonštruovať chodníky na Farskej lúke za takmer 500 000 eur
Samospráva Fiľakova v okrese Lučenec chce komplexne zrekonštruovať všetky chodníky medzi bytovými domami na Farskej lúke a v časti Daxnerovej ulice.
viac
25.08.2022
Mesto získalo dotáciu na obnovu chodníkov na Farskej lúke
Samospráva Fiľakova uspela so svojou žiadosťou o dotáciu na komplexnú obnovu všetkých existujúcich chodníkov medzi bytovými domami na Farskej lúke a v časti Daxnerovej ulice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %