Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
15.10.2024 11:00

Mesto začalo s rekonštrukciou zimného štadióna, potrvá 18 mesiacov


Snímka zdroj: mesto Rožňava


V meste Rožňava sa v septembri začali práce na rekonštrukcii zimného štadióna. Projekt za 3,4 milióna eur má priniesť kvalitnejšie športovisko i úsporu na energiách pri jeho prevádzke. Samospráva má však zatiaľ finančné krytie len na približne polovicu celkových nákladov.


Uviedol to primátor mesta Michal Domik. Práce na rekonštrukcii zimného štadióna by mali trvať 18 mesiacov. Cieľom samosprávy je zlepšiť technické vlastnosti objektu, zvýšiť kvalitu mestského športoviska, ale tiež dosiahnuť finančnú úsporu na energiách. Celkové náklady na obnovu štadióna predstavujú 3,4 milióna eur.         

"Momentálne finančné krytie je 1,6 milióna eur, milión eur z Fondu na podporu športu a 600.000 eur z úveru. Z tejto sumy chceme opláštiť zimný štadión, vybudovať novú vzduchotechniku, realizovať výmenu chladiacej technológie a taktiež vybudovanie zázemia pre hráčov a rozhodcov," priblížil Domik. Dodal tiež, že ďalšie financie sa mesto pokúsi získať prostredníctvom dotácií od Košického samosprávneho kraja, Ministerstva cestovného ruchu a športu SR či hokejového zväzu.         

Zimný štadión v Rožňave bude počas stavebných prác pre verejnosť i športové kluby zatvorený. V ďalších etapách jeho obnovy samospráva počíta napríklad aj s dostavbou tribúny. "Táto rekonštrukcia bola už dohodnutá s našimi hokejistami, ktorí si našli alternatívu trénovania v okolitých mestách," uviedol primátor s tým, že realizáciou projektu mesto vyrieši aj problém s vizuálnym smogom, ktorý zle vyzerajúci štadión predstavuje.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2020
Stropkov plánuje zrekonštruovať zimný štadión
Mesto Stropkov plánuje v tomto roku zrekonštruovať zimný štadión. Začiatkom decembra minulého roka ho pre poruchu na technológii chladenia plochy, ktorá predstavovala potenciálne bezpečnostné riziko, musel prevádzkovateľ, mestský podnik Služba, zatvoriť. Radnica následne zabezpečila mobilné klzisko.
viac
27.08.2020
Ľadová plocha na zimnom štadióne v Prievidzi má nové úsporné osvetlenie
Ľadová plocha na zimnom štadióne v Prievidzi má nové úsporné osvetlenie. Rekonštrukciu svetidiel za viac ako 46 000 eur sčasti zabezpečili Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) a financovali ju zo svojho rozpočtu. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
18.01.2021
V roku 2020 sa aj napriek pandémii Rožňava rozvíjala
Hoci bol vlaňajšok predovšetkým rokom ochorenia COVID-19, samospráva Rožňavy neprestala aj za podpory poslancov pokračovať v budovaní a rozvoji mesta. Uviedol to primátor Michal Domik v zhrnutí uplynulého roka na sociálnej sieti.
viac
10.02.2024
MsZ schválilo podanie žiadosti o dotáciu na obnovu zimného štadióna
Mesto Rožňava bude žiadať o dotáciu z Fondu na podporu športu na rekonštrukciu zimného štadióna. Predloženie žiadosti o finančný príspevok vo výške približne 1,1 milióna eur schválili poslanci mesta na štvrtkovom (8. 2.) zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %