Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
20.09.2019 09:25

Mesto vydalo publikáciu k okrúhlemu výročiu Nežnej revolúcie


Publikácia Nežná revolúcia v Šali.


Radnica v Šali vydala k 30. výročiu Nežnej revolúcie publikáciu, ktorá zachytáva udalosti z novembra 1989. Autorom knihy je Miroslav Demín.


Súčasťou publikácie sú dokumenty, fotografie a autentické výpovede ľudí, ktorí sa v roku 1989 občiansky angažovali. Zaujímavosťou je aj krátke video. Čitatelia knihy si môžu pozrieť po načítaní QR kódu záznam z protestného zhromaždenia, ktoré sa v Šali konalo 2. decembra pri dome kultúry.      

Podľa radnice je 17. november 1989 jedným z najdôležitejších dní našej novodobej histórie. „V záujme mesta bolo tieto historické udalosti zmapovať a uchovať pre ďalšie generácie, pretože dianie v meste je súčasťou jeho histórie. Nová publikácia tento okamih zachytáva nielen na lokálnej úrovni, ale aj v kontexte diania na Slovensku,“ informovala radnica.      

Publikácia je nepredajná a verejnosti bude distribuovaná v rámci podujatí konaných pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie. „Elektronická verzia publikácie bude dostupná na webovej stránke mesta Šaľa v mesiaci november,“ pripomína radnica.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.10.2019
K 30. výročiu Nežnej revolúcie je pripravený pestrý kultúrny program
Okrúhle výročie Nežnej revolúcie si pripomenieme rôznorodými aktivitami. Ministerka kultúry Ľubica Laššáková sa usilovala o to, aby nám náš historický míľnik pripomenul kultúrny program, ktorý tematický zachytáva udalosti Novembra ´89.
viac
09.11.2019
Výročie Nežnej revolúcie v znamení originálnych kultúrnych aktivít
Pri príležitosti okrúhleho výročia Nežnej revolúcie sú pre verejnosť pripravené rôznorodé kultúrne podujatia. Udalostiam a odkazu Novembra ´89 sú venované aj originálne výstavné, divadelné či filmové projekty.
viac
14.11.2019
Žilina si na námestiach pripomenie 30. výročie novembra 1989
Sériou kultúrnych a spoločenských podujatí si novembrové udalostí z roku 1989 pripomenie aj Žilina. Program, ktorý pripravila samospráva v spolupráci so žilinskými kultúrnymi inštitúciami, ponúkne výstavy, besedy, divadelné predstavenia či konferencie o Nežnej revolúcii.
viac
24.05.2021
ZMOS sumarizuje stopy Alexandra Dubčeka v mestách a obciach
Združenie miest a obcí Slovenska chce zadokumentovať pamätníky, busty, pamätné tabule, kultúrne a spoločenské inštitúcie, školy, budovy, námestia aj ulice, ktoré v našich samosprávach nesú meno Alexandra Dubčeka. Súvisí to s prípravami jedinečnej publikácie k 100. výročiu jeho narodenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %