Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
25.05.2024 02:10

Mesto v sobotu otvára nový Skatepark Janka Kráľa


Snímka Teraz.sk


Mesto Bratislava otvorí v sobotu (25. 5.) nový Skatepark Janka Kráľa. K dispozícii bude nielen pre skateboardistov, ale aj pre priaznivcov kolieskových športov vrátane korčúľ, kolobežiek alebo BMX. Spolu s ním v sobotu znovu otvoria aj workoutové ihrisko Cvičko pod Mostom SNP.


Nový skatepark s rozlohou 1350 metrov štvorcových má byť jedným z najväčších na Slovensku. TASR o tom informoval hovorca Bratislavy Peter Bubla.         

"Nový Skatepark Janka Kráľa spolu so susedným Cvičkom predstavujú výnimočný športový priestor na zmysluplné, aktívne trávenie voľného času a stretávanie sa rôznych komunít a ja som presvedčený, že si ho Bratislavčania, Bratislavčanky zamilujú," uviedol primátor Bratislavy Matúš Vallo.         

Viceprimátorka Bratislavy Lenka Antalová Plavuchová poznamenala, že mesto potrebuje viac športovísk pre deti a mladých ľudí, ktorí radi trávia čas v meste.         

Skatepark sa podľa mesta nachádza na výbornom mieste, v centre, obklopený zeleňou, v blízkosti viacerých cyklotrás a liniek MHD. Rôzne komunity tu podľa neho nájdu miesto, kde sa môžu vďaka ochrane mosta stretávať aj počas dažďa a zásluhou obnovenia osvetlenia v pôvodných mostných nikách môže byť využiteľný aj po zotmení.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.07.2016
Korčuliarska akcia Bratislava-inline sa tento rok začne až 22. júla
Štart 13. ročníka piatkovej večernej korčuliarskej akcie Bratislava-inline sa začne až 22. júla, takmer o mesiac neskôr, ako tomu bolo v minulom roku.
viac
10.09.2016
Víkend plný športu pre všetkých
Oslava športu, zdravého životného štýlu a prezentácia rôznych druhov športových aktivít. To všetko prinesie druhý ročník podujatia Bratislava, športujúce mesto, ktoré privíta športových nadšencov druhý septembrový víkend a to pod holým nebom v Sade Janka Kráľa.
viac
22.07.2020
Mnohé stromy v Sade Janka Kráľa sú podľa mesta v zlom stave
Mnohé stromy v Sade Janka Kráľa v Bratislave sú aj pre dlhodobo zanedbávanú údržbu v zlom stave. Tvrdí to bratislavský magistrát s tým, že viaceré stromy trápia hlboko otvorené dutiny na kmeni či kostrových konároch, preschnutie koruny, hubové ochorenia i parazity.
viac
07.03.2024
Obnovenú Grasalkovičovu záhradu by mali otvoriť v apríli
Obnovená Grasalkovičova (Prezidentská) záhrada v bratislavskom Starom Meste by mala byť pre verejnosť opäť otvorená v prvej polovici apríla. Pre TASR to uviedla hovorkyňa staromestského starostu Veronika Gubková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %