Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
22.07.2024 02:05

Mesto Trnava finančne podporí cirkevné organizácie sumou 60-tis.eur


Snímka zdroj: mesto Trnava


Mesto Trnava finančne podporí tri cirkevné organizácie v meste sumou 60.000 eur. Návrh vzájomnej spolupráce a finančnej spoluúčasti medzi mestom a cirkvami a cirkevnými organizáciami odsúhlasili mestskí poslanci na júnovom zastupiteľstve.


Samospráva o tom informuje na svojom webe. Cieľom spolupráce je tvorba a ochrana zdravých podmienok a zdravého spôsobu života a práce obyvateľov mesta. "Chceme tiež podporiť komunitný život obyvateľov Trnavy aj v priestoroch cirkví a cirkevných spoločností a zároveň podporiť cestovný ruch v meste," doplnil primátor Trnavy Peter Bročka.         

Finančné prostriedky od mesta vo výške 10.000 dostanú Saleziáni don Bosca na rekonštrukciu saleziánskeho diela na Kopánke, kde má vzniknúť športové zázemie. Sumu 30.000 eur dostane trnavská rímskokatolícka farnosť na obnovu Baziliky sv. Mikuláša, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou. Na podporu výstavby druhej etapy pastoračného centra na Prednádraží dostane financie vo výške 20.000 eur rímskokatolícka Farnosť Božieho milosrdenstva.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2017
Dobrovoľní hasiči získajú možnosť čerpať dotácie z rezortu vnútra
Dobrovoľné hasičské zbory dostanú od júla možnosť uchádzať sa o dotácie od Ministerstva vnútra (MV) SR. Poslanci Národnej rady SR dnes totiž 92 hlasmi schválili novelu zákona o poskytovaní dotácií v pôsobnosti tohto rezortu.
viac
11.05.2017
Operačný program podporí mimovládne organizácie
Mimovládne organizácie podporí v tvorbe lepších verejných politík operačný program Efektívna verejná správa.
viac
29.05.2017
Prorodinné projekty môžu získať peniaze od mesta
Aktívni Trnavčania majú novú možnosť získať prostriedky pre ďalšie svoje projekty. Ku grantovej schéme pre kultúru, šport i zdravie pridala radnica najnovšie dotácie pre program Prorodinne orientované mesto a na tento účel vyčlenila v rozpočte mesta sumu 5000 eur.
viac
13.12.2019
Pomocnú ruku podá Prešovu aj Žilina
Pomoc v podobe finančnej dotácie z rozpočtu mesta vo výške 10-tis. eur poskytne Prešovu aj žilinská radnica. Peniaze budú použité na výdavky súvisiace s odstraňovaním následkov výbuchu plynu v bytových domoch na Mukačevskej ulici v Prešove a na pomoc osobám postihnutým touto tragickou udalosťou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %