Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
05.08.2020 08:05

Mesto Trebišov začalo v júli s rekonštrukciou starej „KaSS“


Vizualizácia obnovenej budovy


Vďaka získanej účelovej dotácii vlády SR z roku 2019 vo výške 200 000 € sa v júli rozbehla rekonštrukcia spoločensky aj historicky významnej budovy v centre mesta, ktorú Trebišovčania a aj mnohí návštevníci poznajú ako „KaSS-ka“.


Po minuloročnej oprave fresky na západnej stene objektu, ktorá je umeleckým dielom akad. maliara Mikuláša Klimčáka, nasleduje 2. etapa obnovy, pozostávajúca z rekonštrukcie a zateplenia obvodového plášťa, novej fasády, výmeny všetkých pôvodných okien a dverí, obnovy vstupnej časti a inštalovania nasvietenia. Riešená bude aj bezbariérovosť vstupu do tržnice vybudovaním rampy a výmena dlažby pred vstupnými dverami. V rámci projektu sa v závere stavebných činností počíta aj s drobnými terénnymi úpravami, opravami a potrebnými výmenami klampiarskych výrobkov.

Budova dnes slúži ako mestská tržnica a nájomný priestor pre poskytovanie služieb občanom. Realizovanou investíciou dôjde k jej zveľadeniu, zlepšeniu tepelno-technických vlastností, zvýšeniu komfortu pre podnikateľov a návštevníkov a predovšetkým k obnove ďalšieho významného mestského objektu so širokým využitím služieb občanom. Zmení sa vzhľad a celkový architektonický výraz budovy.

Ukončenie rekonštrukcie je naplánované na jeseň 2020.

Autor: Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.11.2018
Mesto získalo 28.500 eur na rekonštrukciu hasičskej zbrojnice
Mesto Trebišov zrekonštruuje hasičskú zbrojnicu pre potreby Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) Trebišov. Na tento účel získalo dotáciu 28.500 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.
viac
24.02.2020
Veľký Šariš zrekonštruuje za viac ako 600 000 eur zdravotné stredisko
Mesto Veľký Šariš získalo z Integrovaného regionálneho operačného programu viac ako 647 000 eur na modernizáciu súčasného zdravotného strediska.
viac
26.02.2020
Vo Fiľakove odovzdali do užívania druhú zrekonštruovanú škôlku
Deti z materskej školy na Daxnerovej ulici vo Fiľakove majú dôvod na radosť. Vo štvrtok 20. februára im odovzdali do užívania zrekonštruovanú budovu škôlky.
viac
19.06.2020
Budovu radnice v Zlatých Moravciach čaká rekonštrukcia
Mesto Zlaté Moravce začína s rekonštrukciou budovy mestského úradu. Počas rekonštrukčných prác presťahujú jednotlivé oddelenia úradu na päť rôznych pracovísk v meste, fungovať však budú v riadnom režime.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %