Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
01.12.2021 04:15

Mesto Topoľčany pripravuje modernizáciu desiatok detských ihrísk


Ilustračná snímka: (tasr).


Topoľčianska radnica pripravuje revitalizáciu detských ihrísk. Celkovo mesto plánuje investovať do modernizácie ihrísk viac ako 70 000 eur. „Pôjde o najvyššiu sumu za posledné roky,“ uviedol magistrát.


Modernizovať a rozširovať sa budú takmer štyri desiatky ihrísk. Ďalších 26 je určených na vyradenie. „S ich odstraňovaním sa už začalo. Ide o ihriská, ktoré sú zastarané, zle umiestnené, nevyhovujúce, nielen v zmysle zákona, ale predovšetkým pre bezpečnosť detí,“ vysvetlil mestský úrad.

Hlavným cieľom modernizácie má byť zvýšenie kvality detských ihrísk podľa noriem a štandardov, ktoré ukladá zákon. „Ten, ktorý vstúpil do platnosti, podstatne sprísňuje základné požiadavky na bezpečnosť. Musíme preto prispôsobiť herné prvky novým pravidlám. Na detských ihriskách, ktoré budú ponechané, pracovníci demontujú nevyhovujúce prvky a doplnia ich novými,“ uviedla radnica.

Magistrát zároveň pripomenul, že okrem modernizácie existujúcich ihrísk sa pripravuje aj výstavba nových. „Na budúci rok sa bude realizovaný projekt s názvom Inkluzívne detské ihrisko v Základnej škole Lipová. Pripravuje sa tiež projektová dokumentácia na revitalizáciu Parku športovcov a vnútrobloku M. Benku. Okrem toho sme sa prihlásili aj do komerčných projektov, v ktorých budú môcť obyvatelia mesta zahlasovať za vznik nových oddychových zón v Topoľčanoch,“ informoval mestský úrad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2018
Iba 30 percent detských ihrísk prejde kontrolou odborníkov
Iba 30 percent detských ihrísk prejde kontrolou odborníkov. Pritom by sa mali kontrolovať každého štvrťroka, veľkou kontrolou by mali prejsť aspoň raz ročne. Majiteľov ihrísk, ktorí takéto kontroly vykonávajú, je aj z radov samospráv či školských zariadení zatiaľ málo.
viac
23.07.2020
Žilina chystá modernizáciu trolejbusovej trate a depa
Mesto Žilina začalo realizovať prvé kroky k rozsiahlej modernizácii trolejbusovej dráhy a výstavby údržbovej základne – trolejbusového depa v Žiline.
viac
05.11.2020
Na detských ihriskách v Leviciach pribudnú nové herné prvky
Na detských ihriskách v Leviciach pribudnú nové herné prvky. Radnica má v pláne vybudovať jedno nové ihrisko a ďalšie dve chce zmodernizovať.
viac
14.03.2024
Mesto Topoľčany i okolité samosprávy pripravujú výstavbu cyklotrás
Topoľčianska radnica pripravuje viaceré projekty zamerané na rozvoj cyklotrás. Tie by mali podľa radnice postupne vznikať v meste i v jeho okolí. Ako informoval mestský úrad, už čoskoro sa začnú stavebné práce na druhej etape hlavného cyklistického okruhu v Topoľčanoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %