Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
25.02.2020 07:30

Mesto Sobrance chce pre svoju nemocnicu získať nové prístroje


Regionálna nemocnica Sobrance. Snímka zdroj: (rn-sobrance.sk).


Mesto Sobrance chce pre svoju regionálnu nemocnicu s poliklinikou (RNsP) získať nové diagnostické prístroje. Zámeru má pomôcť účasť v medzinárodnom projekte, do ktorého mesto vstúpi s ukrajinským partnerom z Veľkého Berezného. Potvrdil to tamojší primátor Pavol Džurina.


„Je to možnosť získať prostriedky pre našu regionálnu nemocnicu na vybavenie novými medicínskymi prístrojmi,” povedal Džurina k medzinárodnému projektu s tým, že vybavenie nemocnice, ktorej zriaďovateľom je nezisková organizácia so 100-percentnou účasťou mesta, nepatrí medzi najmodernejšie. Výška dotácie má pritom pre každého z partnerov predstavovať milión eur.

„Momentálne robíme prieskum, čo je najnutnejšie pre našu nemocnicu nakúpiť,” vyjadril sa k zariadeniu, ktoré by mohla RNsP v rámci projektu nadobudnúť. Konečné rozhodnutie, o aké medicínske prístroje pôjde, vzíde podľa neho z rozhodnutia vedúcich pracovníkov zdravotníckeho zariadenia.

Ako tiež uviedol, mesto bude v projekte lídrom, rokovania s ukrajinským partnerom už začali. Dodal, že má tiež v pláne osloviť riadiaci orgán v Budapešti so žiadosťou, aby do projektu vstúpil aj tretí účastník, ktorý by mal za úlohu zabezpečiť verejné obstarávanie pre ukrajinského partnera.

Predmetom činnosti RNsP v Sobranciach, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta od roku 2003, je poskytovanie ambulantnej a ústavnej liečebno-preventívnej starostlivosti. Od roku 2005 prevádzkuje 25 lôžok pre akútne prípady interného charakteru a 50 doliečovacích lôžok na oddelení so štatútom "dlhodobo chorých pre vaskulárne ochorenia nervového systému". Vyplýva to z informácií zverejnených na internetovej stránke zdravotníckeho zariadenia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2016
Považská Bystrica má nové partnerské mesto
Gruzínske mesto Zestafoni bude ôsmim partnerským mestom Považskej Bystrice. Medzinárodnú dohodu s novým partnerom schválilo tento týždeň považskobystrické mestské zastupiteľstvo.
viac
29.08.2016
Mesto plánuje zmodernizovať dielne na základných školách
Mesto Levice plánuje vybaviť novým náradím a technickým príslušenstvom dielne na základných školách. Zámerom je zvýšiť záujem školákov o technické vzdelávanie, čo si vyžaduje aj pracovný trh.
viac
12.11.2019
Centrum mesta a železničnú stanicu má spojiť nová cyklotrasa
Centrum Nových Zámkov a železničnú stanicu by mala v budúcnosti spojiť nová cyklotrasa. Radnica chce na jej výstavbu získať dotáciu z ministerstva dopravy. Mestskí poslanci už schválili na spolufinancovanie výstavby vyše 7-tis. eur, celkové náklady sú odhadované na takmer 142-tis. eur.
viac
09.03.2020
Moldava nad Bodvou začína s výstavbou nového trhoviska
V týchto dňoch sa začína v Moldave nad Bodvou pri Inkubátorovom dome realizovať projekt s názvom Trhovisko Encs - Encsi piactér.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %