Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
13.07.2022 10:35

Mesto Skalica ponúka turistom prehliadku pamiatok na koči ťahanom koňmi


Snímka zdroj: (OOCR Záhorie).


Mesto Skalica pokračuje pokračuje po minuloročnej premiére s produktom 'Kráľovský okruh po Skalici' na konskom povoze aj počas letnej turistickej sezóny 2022. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.


"Netradičné sprevádzanie na koči sa stalo v uplynulej sezóne najvyhľadávanejšou atrakciou v rámci prehliadok pamiatok mesta a preto aj v tomto roku si môžu návštevníci v turistickej informačnej kancelárii objednať tento netradičný druh prehliadky," uviedla vedúca oddelenia marketingu a cestovného ruchu Renáta Medňanská.

V Skalici je tak možné z pohodlia koča zažiť kráľovskú atmosféru umocnenú históriou pamiatok mesta. "Odborný výklad sprievodcu zaručí najzaujímavejšie informácie o pamiatkach. Či už ide o jezuitský kostol, farský kostol, dom kultúry, františkánsky kostol a kláštor, ľadovňu, Rotundu sv. Juraja alebo Mlyn bratov Pilárikových," informovala Medňanská.

Mesto ponúka 12 pamiatok, ktoré si môžu návštevníci pozrieť. Z nich je v tejto sezóne osem spoplatnených na základe turistického pasu. Počas víkendov od 12.00 do 18.00 h sa v každej pamiatke nachádza vyškolený sprievodca, ktorý návštevníkom poskytuje odborný výklad.

"Tieto služby a taktiež prehliadku jednotlivých pamiatok poskytuje Turistická informačná kancelária Skalica celoročne," doplnil Lidaj.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2021
Deň otvorených búd sa uskutoční tento víkend 22. mája
Deň otvorených búd 2020, ktorý bol pôvodne plánovaný vlani 24. októbra, sa napokon uskutoční 22. mája. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
07.10.2021
OOCR Záhorie má nových členov, v rozširovaní plánuje pokračovať
Predstavenstvo Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie schválilo vstup ôsmich nových členov do svojich radov, čím sa ich počet zvýšil na 52. Medzi nimi je aj Krajská inovačná rozvojová agentúra Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) - KIRA.
viac
21.06.2022
OOCR Záhorie zvýšila za dva roky rozpočet zo 130 000 na 250 000 eur
Rozpočet Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie sa podarilo zvýšiť oproti roku 2020 zo 130 000 na 250 000 eur. Informoval o tom predseda predstavenstva OOCR Zdenko Čambal na zasadnutí členov organizácie, ktoré sa uskutočnilo v Skalici.
viac
18.05.2023
Turistickú sezónu otvorí aj v tomto roku Trdlofest
Festival Trdlofest otvorí v Skalici aj tohtoročnú letnú turistickú sezónu. Je pomenovaný po jednom zo symbolov Záhoria - koláči trdelník, ktorý ako prvý gastronomický výrobok na Slovensku získal ochrannú známku Európskej únie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %