Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.07.2018 02:25

Mesto Šaľa chce odovzdať v septembri prvé nájomné byty do užívania


Ilustračná snímka


V septembri by sa mali sťahovať prví nájomníci do novopostavených bytov na Kráľovskej ulici v Šali. Ich výstavba sa začala na jar minulého roka, počas leta by malo byť skolaudovaných prvých 34 bytov.


„Investor zatiaľ dodržiava termíny výstavby. Je reálne, aby mesto onedlho odkúpilo prvé byty a v septembri ich mohlo prideliť prvým nájomníkom,“ skonštatoval primátor Šale Jozef Belický. Kolaudácia zvyšných 116 bytov je naplánovaná na budúci rok.       

Výstavbu troch bytových domov so 150 bytmi zabezpečuje súkromná spoločnosť. Mesto po dostavbe odkúpi bytové domy od zhotoviteľa stavby. Zámer schválili mestskí poslanci ešte koncom roka 2015. V dvoch menších bytovkách bude spolu 34 bytov, z toho osem jednoizbových, 20 dvojizbových a šesť trojizbových. V najväčšom bytovom dome bude 116 bytových jednotiek, z toho 44 jednoizbových, 48 dvojizbových a 24 trojizbových bytov. Celkové náklady na výstavbu sú vyčíslené na 6,5 milióna eur. Kúpu bytov bude mesto financovať najmä z úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania, čiastočne aj z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Karlova Ves nesúhlasí s vytypovanými lokalitami pre náhradné byty
Bratislavská Karlova Ves nesúhlasí s vytypovanými lokalitami v mestskej časti, kde by sa mohli postaviť náhradné nájomné byty. Podľa karloveskej starostky Dany Čahojovej ide o lokality na Nábělkovej, Hlaváčikovej ulici a na ulici J. Stanislava.
viac
20.02.2019
Obec Kecerovce plánuje výstavbu ďalších nájomných bytov
Spolu 48 obecných nájomných bytov nižšieho štandardu by mohlo vyrásť v obci Kecerovce v okrese Košice-okolie do konca tohto roka. Projekt odobrilo obecné zastupiteľstvo na svojom februárovom zasadnutí. Ako pre TASR povedal starosta Miroslav Galas-Zaufal, záujem o byty je veľký.
viac
14.08.2020
Obec Lehnice odovzdá 19 nových nájomných bytov
Obec Lehnice odovzdá už čoskoro 19 nových nájomných bytov ich obyvateľom. V priebehu dvoch desaťročí zaobstarala dovedna už deväť bytových domov pre nájomné bývanie, v nich bolo doteraz 140 bytových jednotiek.
viac
24.08.2023
Mesto Bratislava začína s výstavbou nájomných bytov na Muchovom námestí
Mesto Bratislava začína s výstavbou nájomných bytov na Muchovom námestí v Petržalke. V prvej etape má pribudnúť 52 klasických nájomných bytov a 51 náhradných bytov pre reštituentov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %