Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
23.08.2023 04:15

Mesto rieši zvýšený výskyt nelegálnych skládok


Ilustračná snímka.


Mesto Myjava zaregistrovalo v poslednom období zvýšený výskyt nelegálnych skládok na svojom území. Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.


Tie nielen špatia okolie, ale môžu byť aj hrozbou pre životné prostredie. "Ide najmä o vykladanie orezov drevín na verejné priestranstvá mimo vyhlásených termínov zberu, ktorý mesto realizuje dvakrát do roka. Ale vyskytujú sa aj vrecia s komunálnym či dokonca stavebným odpadom odhodené v kríkoch, priekopách pri ceste alebo v nesprávnych odpadových nádobách," uviedol Hrin.

Mesto muselo v dôsledku nerešpektovania pravidiel zberu a triedenia odpadu v uplynulých týždňoch odstrániť z mestskej časti Turá Lúka kontajner určený na zber použitého oleja. "Ten niekto poškodil a navyše bola táto nádoba permanentne zneužívaná na vyhadzovanie iných druhov komunálneho odpadu, použitých plienok, bioodpadu a takisto sa na tomto mieste objavovala nelegálna skládka," informoval hovorca mesta.

Ako doplnil, ide o priestupok na úseku životného prostredia a porušenie platného všeobecne záväzného nariadenia. Za takéto konanie je možné uložiť pokutu až do výšky 1500 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.08.2019
Čierne skládky treba nahlasovať, apeluje ZMOS, MŽP ich rieši odpadovou politikou
Všímavosť ľudí považuje Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) pri čiernych skládkach za dôležitú. „Včasné odstránenie čiernej skládky je omnoho lacnejšie, ako jej neskoršia, finančne drahá likvidácia s problematickým dokazovaním jej pôvodcu,“ pripomenul hovorca združenia Michal Kaliňák.
viac
18.09.2020
Dobrovoľnícke podujatie Naše mesto prináša viac ako 140 aktivít
Čistenie povodia Malého Dunaja, čistenie lesíka, zbieranie odhodených odpadkov či likvidácia nelegálnych skládok.
viac
12.07.2021
V Petržalke sa dobrovoľníci púšťajú aj do väčších skládok
V bratislavskej Petržalke sa dobrovoľníci púšťajú po menších smeťozberoch aj do väčších nelegálnych skládok na okraji mestskej časti, kde je potrebné pristaviť veľkokapacitný kontajner.
viac
09.12.2021
ZMOS navrhuje, aby nelegálne skládky odpadov odstraňovali nezamestnaní
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) navrhuje, aby nezamestnaní v rámci aktivačných opatrení odstraňovali v obciach a mestách nelegálne skládky odpadov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %