Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
28.04.2018 08:30

Mesto pripravilo pre občanov pred letnou sezónou niekoľko noviniek


Ilustračná snímka - rekreačná lokalita Hubková.


Správa rekreačných a športových zariadení (SRaŠZ) mesta Humenné pripravila pre obyvateľov niekoľko noviniek. "Pracovníci počas uplynulých týždňov usilovne pracovali na novinkách, ktoré spríjemnia Humenčanom čas strávený v prírode.


Jednou z nich je nový altánok v Hubkovej či viac miesta na sedenie pri Laborci," informovala Michaela Dochánová z Mestského úradu v Humennom.       

V rekreačnej lokalite Hubková, ktorá je pre obyvateľov mesta miestom oddychu, ale aj športu, odstránili starý altánok a postavili úplne nový aj s miestom na sedenie. Okrem toho cestou na Hubkovú opravili aj všetky lavičky a odpadkové koše. "Rovnako tak sa z opravených lavičiek a doplnených odpadkových košov potešia obyvatelia žijúci na Sídlisku III pri nábreží Laborca. Navyše sa tu v spolupráci s Technickými službami mesta Humenné opravilo aj nefunkčné verejné osvetlenie," doplnila Dochánová.      

Mesto pred letnou sezónou pripravilo aj ďalšie novinky, opäť bola sfunkčnená Fontána lásky a začiatkom mája začne SRaŠZ opravovať detské ihriská v meste a multifunkčné ihriská na ul. SNP a Laboreckej. Tie podstúpia kompletnú výmenu sietí a futbalových bránok, na detských ihriskách sa vymenia poškodené prvky za nové. "SRaŠZ má dobrú správu aj pre nadšencov skejtbordingu. V druhej polovici mája tohto roku sa začne s jeho kompletnou rekonštrukciou," upozornila Dochánová s tým, že najviac noviniek sa chystá pre rekreačnú oblasť Laborec, kde pribudnú nové loďky a vodné bicykle, ale aj záchranársky motorový čln pre väčšiu bezpečnosť kúpajúcich sa. Zároveň sa vynoví aj vstupné mólo do vody. Okrem toho pribudne aj niekoľko ležadiel.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2016
Banskobystričania rozhodli o projektoch participatívneho rozpočtu
Občania mesta Banská Bystrica rozhodli o tom, ktoré z 12 projektových návrhov budú v roku 2016 realizované z verejných financií, ktoré na tento účel Mesto alokovalo. Ide o celkovú sumu 20 000 eur.
viac
08.07.2022
Petržalka priniesla do areálu Veľkého Draždiaka viacero noviniek
Bratislavská Petržalka priniesla do areálu jazera Veľký Draždiak viaceré novinky pre vyšší komfort návštevníkov počas leta. Pribudli bezplatné toalety, kabínky na prezlečenie, lavičky, smetné koše či servisný cyklostojan.
viac
18.02.2023
V letnej sezóne chystá ZOO niekoľko noviniek
Dlhoočakávaný presun medveďa do iného výbehu, príchod nového leoparda či Gazdovský dvor sú očakávanými novinkami v bratislavskej zoologickej záhrade (ZOO) počas najbližších jarných a letných mesiacov.
viac
22.05.2023
Horehronie ponúkne výlety Hviezdnou strelou, historickým expresom aj Astrovlakom
Horehronie sa v lete stáva rajom nielen turistov, ale čoraz viac aj cyklistov, ktorí môžu elektrobicyklami z 11 partnerských e-bike požičovní v regióne zdolať 865 kilometrov vyznačených cyklotrás.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %