Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
26.01.2019 10:15

Mesto prijíma nominácie na Cenu mesta a Opálové zrnko


Ilustračná snímka


Prešovčania sa môžu podieľať na tom, kto získa Cenu mesta Prešov a Opálové zrnko mesta Prešov za uplynulý rok. Návrhy na laureátov verejných ocenení mesta Prešov musia byť podané písomne a adresované Mestskému úradu v Prešove do konca februára.


TASR o tom informoval tlačový referent mestského úradu Milan Grejták.       

Cenu mesta Prešov úrad udeľuje fyzickým osobám, právnickým osobám a kolektívom za tvorivé činy a dlhoročný mimoriadny prínos pre rozvoj mesta Prešov vo všetkých oblastiach spoločenského, hospodárskeho a kultúrneho života.       

"Udeľuje sa za vynikajúce tvorivé činy najmä v umeleckej, vedeckej, pedagogickej, výchovnej, technickej, publicistickej, hospodárskej, športovej a verejno-prospešnej činnosti, za propagáciu a zviditeľňovanie mesta Prešov doma i v zahraničí. Ďalej za výnimočný čin pri živelných pohromách, požiaroch, povodniach a pri záchrane ľudských životov, zdravia, majetku občanov a mesta alebo za mimoriadny prínos a prezentáciu mesta Prešov na základe dlhodobej aktívnej, tvorivej a činorodej práce," vysvetlil Grejták.       

Opálové zrnko mesta Prešov je ocenením pre najúspešnejšie podnikateľské subjekty pôsobiace na území mesta Prešov za mimoriadne aktivity v oblasti výroby, obchodu a služieb.       

"Pri výbere podnikateľských subjektov sa zohľadňuje úroveň dosiahnutých výsledkov v ekonomickej oblasti, zamestnanosti, prílevu investícií, prínosu pre verejné financovanie, inovatívnosti a podobne, ako aj mieru prínosu pre rozvoj a prezentáciu mesta prostredníctvom podnikateľskej činnosti," doplnil Grejták.       

Bližšie informácie je možné nájsť na webstránke mesta. V návrhu na udelenie verejných ocenení mesta Prešov nesmú chýbať osobné údaje navrhovaného, zdôvodnenie návrhu, podrobné zhodnotenie činnosti a dosiahnuté úspechy, za ktoré je navrhované ocenenie a kontaktné údaje navrhovateľa.       

Cenu mesta Prešov samospráva udeľuje od roku 1999. Od roku 1995 sa udeľovala Cena mesta Prešov za kultúru, ktorá sa potom pretransformovala na Cenu mesta Prešov. Doteraz je získalo 66 laureátov. Opálové zrnko mesta Prešov sa udeľuje od roku 2003 a doteraz je nositeľom tejto ceny 66 subjektov.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2017
Prešov získal prestížnu Cenu ITAPA 2017
Odborná porota posudzovala vyše 25 prihlásených projektov a udelila 3. miesto v kategórii Najlepší projekt digitalizácie spoločnosti pre mesto Prešov za projekt s názvom: Mapové údaje mesta Prešov pre každého.
viac
09.06.2018
Mesto odovzdalo najvyššie ocenenia
Súčasťou tohtotýždňových Dní mesta Prešov bolo slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva, na ktorom predstavitelia mesta odovzdali najvyššie ocenenia – Cenu mesta, Opálové zrnko a Cenu primátorky mesta, zároveň udelili aj Čestné občianstvo mesta Prešov.
viac
30.01.2021
Opálové zrnko mesta Prešov
Cena mesta Prešov je verejným ocenením, ktoré udeľuje mesto Prešov fyzickým osobám, právnickým osobám a kolektívom za vynikajúce tvorivé činy a dlhoročný mimoriadny prínos pre rozvoj mesta Prešov vo všetkých oblastiach spoločenského, hospodárskeho a kultúrneho života.
viac
10.11.2022
Verejnosť môže nominovať najlepších športovcov mesta za rok 2022
Mesto Prešov vyhlasuje anketu o Najúspešnejších športovcov a športové kolektívy za rok 2022. Okrem športových klubov môže nominácie posielať aj široká verejnosť. Informovala o tom tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %