Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
26.07.2022 08:25

Mesto posunulo termíny PAAS pre ďalšie dve ružinovské lokality


Ilustračná snímka: (tasr).


Bratislavský parkovací asistent (PAAS), kde platí mestská parkovacia politika, sa o ďalšie dve ružinovské zóny v pôvodne plánovaných termínoch nerozšíri. Ide o časti Košická – Miletičova – Prievozská a lokalitu Ružová dolina.


Spustenie regulácie parkovania presúva hlavné mesto na druhú polovicu augusta, prípadne začiatok septembra.

Zapojenie časti Košická – Miletičova – Prievozská sa pôvodne odhadovalo na jún, na prelome júna a júla sa mala pripojiť lokalita Ružová dolina. Následne sa termín pri oboch zónach zmenil na júl, predchádzať tomu malo vyznačovanie parkovacích miest i ďalšieho dopravného značenia. "Reguláciu spustíme v druhej polovici augusta/začiatkom septembra," informuje hlavné mesto aktuálne na webovej stránke www.paas.sk.

Bratislavský magistrát zatiaľ na otázky TASR, čo je dôvodom zmeny termínov, neodpovedal. V minulosti však napríklad po dohode s mestskou časťou Staré Mesto presunul spustenie systému regulácie v zóne Hlavná stanica – Blumentál. Zóna mala byť pôvodne pripojená koncom apríla, nové pravidlá parkovania v nej začali platiť až koncom mája.

Prvými troma lokalitami, kde začal od 10. januára systém platiť, boli Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači.      Od 23. marca je zaradená lokalita Starý Ružinov-východ, od 3. mája lokality Starý Ružinov-západ a zóna 500 bytov. Od 25. mája je systém rozšírený o zónu Hlavná stanica – Blumentál v Starom Meste, v tomto prípade ide o iný čas regulácie, na niektorých uliciach aj o inú výšku hodinového parkovného. Následne sa 15. júna rozšíril PAAS o ďalšiu ružinovskú lokalitu, a to Nivy v časti Svätoplukova – Košická.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2020
Ružinov plánuje na jar 2021 spustiť ďalšie rezidentské zóny
Bratislavský Ružinov plánuje na jar budúceho roka spustiť ďalšie rezidentské parkovacie zóny.
viac
04.01.2022
O týždeň začína v prvých lokalitách mesta platiť parkovacia politika
V Bratislave začne od 10. januára platiť v prvých troch lokalitách - Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači mestská parkovacia politika - Bratislavský parkovací asistent PAAS.
viac
19.02.2022
Ďalšou zónou v PAAS v Bratislave bude od 23. marca lokalita Starý Ružinov–východ
Bratislavský parkovací asistent (PAAS), kde platí mestská parkovacia politika, sa rozšíri o lokalitu Starý Ružinov – východ. Od 23. marca tu nebude môcť počas pracovných dní od 14.00 do 6.00 h v lokalite parkovať nikto, kto nie je zaregistrovaný v systéme PAAS.
viac
19.04.2023
V Petržalke rozšíria reguláciu parkovania, pribudnú aj nové zóny PAAS
Prísnejšie pravidlá parkovania sa na území bratislavskej Petržalky majú rozšíriť do ďalších miestnych štvrtí. Mestská časť sa chystá pokračovať v zónovaní niektorých ďalších oblastí, kde sa bude dať parkovať len na miestach vyznačených modrou farbou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %