Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.02.2020 09:10

Mesto poskytne finančnú dotáciu na environmentálne projekty


Ilustračná snímka (st)


Právnické i fyzické osoby s trvalým sídlom či pobytom na území mesta Komárno sa môžu uchádzať o finančnú dotáciu na projekty zamerané na zlepšenie kvality života, životného prostredia a ochranu prírodných hodnôt.


Mesto Komárno vo svojom tohtoročnom rozpočte schválilo na financovanie týchto projektov 10.000 eur. „Prichádzajúce žiadosti budú mestským zastupiteľstvom schvaľované priebežne na základe odporučenia príslušnej komisie mestského zastupiteľstva. Žiadosti je možné podávať do 15. mája alebo do vyčerpania finančného limitu stanoveného na tento rok,“ upozorňuje vedenie mesta.       

Maximálna výška finančnej dotácie na jeden projekt je 1000 eur. Finančná spoluúčasť žiadateľa na projekte je nevyhnutná. Minimálna výška spoluúčasti v prípade právnických osôb vykonávajúcich podnikateľskú činnosť a fyzických osôb – podnikateľov je 50 percent z celkovo predpokladaných nákladov projektu. V prípade právnických osôb, ktoré nie sú zriadené na podnikanie, je to 30 percent.       

Dotáciu je možné použiť na projekty súvisiace s tvorbou a ochranou životného prostredia a ochranou zdravia obyvateľstva, na podporu skvalitňovania životného prostredia v Komárne, ochranu zelene, zlepšenie kvality zelene a kvality verejných priestranstiev, odstraňovanie inváznych druhov rastlín, podporu vzdelávania a výchovy v oblasti životného prostredia a zdravia obyvateľov a na zachovanie prírodných hodnôt.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2018
Petržalka v rámci životného prostredia podporí deväť projektov
Vytvorenie komunitnej záhrady, vybudovanie altánku ako ekoučebne na dvore základnej školy, ale tiež revitalizácia vnútrobloku, humanizácia pochôdznej terasy či skrášlenie areálu materskej školy.
viac
25.02.2019
Radnica poskytne 10-tis. eur na enviroprojekty
Fyzické i právnické osoby z Komárna môžu žiadať radnicu o granty na projekty zamerané na zlepšenie kvality života, životného prostredia a ochranu prírodných hodnôt v meste.
viac
31.08.2021
Trnava požaduje od stavebníkov osádzať zelené strechy
Jedným z regulatívov na zmiernenie dosahov zmeny klímy, ktoré platia na území mesta Trnava, je povinnosť stavebníkov osádzať zelené strechy na budovách a zabezpečiť zadržiavanie zrážkovej vody. Uviedla to hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
05.01.2022
BSK podporí projekty v oblasti ochrany životného prostredia a rozvoja vidieka
Projekty v oblastiach životného prostredia, turizmu a environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety (EVVO) budú podporované Bratislavským samosprávnym krajom (BSK) aj v roku 2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %