Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
04.08.2023 12:35

Mesto poskytne dotácie na kultúru a šport


Ilustračná snímka.


Mesto Myjava poskytne dotácie na podporu aktivít v oblasti kultúry, športu, sociálnych vecí či vzdelávania. Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.


Uchádzať sa o ne môžu fyzické osoby za účelom podpory prospešných služieb a prospešných alebo verejnoprospešných účelov pri príprave a realizácii aktivít v oblasti kultúry a športu. "Finančný príspevok samospráva poskytne na základe písomnej žiadosti, ktorú žiadateľ doručí najneskôr 31. januára do podateľne mestského úradu," uviedol Hrin.

Ako doplnil, pri rozhodovaní o výške príspevku sa napríklad prihliada na význam plánovaných aktivít pre mesto, na finančnú náročnosť realizovaných činností alebo samotnú účelnosť príspevku. Termín na podávanie žiadostí o dotáciu je stanovený do 15. októbra.

"Treba pamätať na to, že finančný príspevok od mesta je doplnkovým zdrojom a nie je možné z neho vykryť celú navrhovanú činnosť žiadateľa. Na poskytnutie príspevku neexistuje právny nárok," informoval hovorca mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.01.2019
Mesto prijíma žiadosti o dotácie v oblasti kultúry a športu
V meste Myjava sa môžu fyzické osoby uchádzať o finančné prostriedky z mestského rozpočtu na podporu kultúry a športu. TASR o tom informoval hovorca mesta Marek Hrin.
viac
16.03.2021
Do BRDS prišlo takmer 700 žiadostí
O príspevky Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy (BRDS) sa uchádzajú predkladatelia 676 žiadostí.
viac
10.01.2023
Mesto po pandemickej prestávke poskytne dotácie na kultúru a šport
Po pandemickej prestávke poskytne v roku 2023 mesto Myjava pre fyzické osoby opäť dotácie na kultúrne a športové podujatia realizované na území mesta. Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.
viac
08.03.2023
Záujemcovia môžu požiadať o dotáciu pre kultúru, šport a sociálnu oblasť
Mesto Prešov zverejnilo výzvu na poskytnutie dotácií v roku 2023 v oblasti kultúry, športu a v sociálnej oblasti. Žiadosti môžu záujemcovia poslať do konca marca. Informovala o tom tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %