Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
04.06.2018 04:46

Mesto plánuje v parku osadiť zábranu, má chrániť deti pred autami


Ilustračná snímka (tasr)


Nitrianska radnica plánuje osadiť pred vstupom do Mestského parku na Sihoti mechanickú zábranu, ktorá znemožní vstup autám. Tie pri zásobovaní reštaurácií a bufetov často ohrozujú deti, ktoré sa v parku hrajú.


Podľa mestskej poslankyne Petry Ajdariovej problém trvá už dlhšie. "Autá tam chodia v priebehu celého dňa. Mám informácie od občanov, že sa v parku zvýšil počet hliadok mestskej polície, ale situácia sa výrazne nezlepšila a autá ohrozujú chodcov aj naďalej," skonštatovala.       

Mnohých vodičov, ktorí vchádzajú do parku v súčasnosti polícia nemôže pokutovať, pretože vo väčšine prípadov ide o vozidlá zásobovania, ktoré majú vstup povolený. Podľa prednostu mestského úradu Igora Kršiaka preto magistrát zvažuje, že režim zásobovania upraví. "Podnet riešime a uvažujeme, že pred vstup do parku umiestnime zábranu. Bude tam podobný vysúvací piest, aký je pred pešou zónou. Ten sa v rámci nejakého zásobovacieho režimu, napríklad od 8. do 10. h, zasunie a po zvyšok dňa bude vysunutý, aby sa už autá do parku nedostali," vysvetlil Kršiak.       

Mesto momentálne čaká na vyjadrenie Krajského dopravného inšpektorátu (KDI) v Nitre. V prípade, že stanovisko bude súhlasné, nechá radnica osadiť zábranu ešte v priebehu júna. "Verím, že súhlas od KDI dostaneme, pretože ide najmä o ochranu detí, ktoré sa v parku hrajú. Ak nie, budeme preverovať možnosť, či by sa komunikácie v parku nedali preklasifikovať napríklad na chodník alebo cyklotrasu," dodal Kršiak.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2019
Na programe aj cirkus obrov a maľovanie na tvár
Mesto Trebišov organizuje podujatie pre najmenších občanov pri príležitosti osláv Dňa detí. Na návštevníkov je pripravený pekný program sobotu 1. júna 2019 od 14.00 h na veľkej lúke v mestskom parku.
viac
12.03.2020
Výstavba cestnej infraštruktúry pre priemyselný park skomplikuje dopravu
Krajský dopravný inšpektorát v Nitre upozorňuje motoristickú verejnosť na uzáveru cesty I/64.
viac
08.10.2020
Nitra pripravuje revitalizáciu parku, má byť v troch etapách
Nitrianska radnica pripravuje rozsiahlu obnovu Mestského parku na Sihoti. Projekt bude realizovať český Ateliér Krejčiříkovi, ktorý už na magistráte prezentoval prvé pracovné návrhy.
viac
29.11.2022
V mestskom parku sa začali práce na jeho rozsiahlej obnove
V nitrianskom mestskom parku na Sihoti sa v týchto dňoch začali prvé práce na jeho rozsiahlej revitalizácii. Ako pred časom uviedla radnica, obnova parku pod Nitrianskym hradom v hodnote takmer šesť miliónov eur sa radí svojím rozsahom k najväčším na Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %